שאלה כללית לגבי כיסים ודחקת חניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

28/12/2018 | 23:34 | מאת: ברי

שלום. לאחרונה ביצעתי כמה סתימות. כשבועיים לאחר מכן התפתח כאב בכל האיזור המטופל שמרגיש כמו דלקת. הרופאה אמרה שיכול להיות בגלל שהיה חור , כתוצאה מדחיסת המזון, נכנסו קצת שאריות המזון לחור וזה מה שעטשה את התחושה של הדלקת.נתנה לי שטיפת פה לעשות ואמרה לעקוב. אני רוצה להבין משהו: נניח שזה מה שבאמת קרה , אם נכנסו שאריות המזון לחור או לכיס ועשיתי סתימה בשן הזאת , המזון נשאר צקוע ואין לו עכשיו איך לצאת החוצה בגלל הסתימה ? ועד שלא נפתח שן מחדש הבעיה בעצם לא תפטר ? סיימתי את כל הסתימות שהיה לי לעשות ואני עם מצב של כאבבפה בכל האיזור המטופל . במידה ושטיפות לא יעזרו , הדרך היחידה לאבחן מה קרה זה לפתוח את השיניים מחדש ולהסיר את הסתימות?

כשמטפלים בחור בשן , מנקים את כל העששת ואת שאריות המזון. לכן הטענה שאולי נשארו שאריות נראית מאד מוזרה. לכי לרופא נוסף שיבדוק ויצלם ויחווה דיעה נוספת

מנהל פורום רפואת שיניים