הלבנת שן צהובה בודדת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/10/2018 | 22:58 | מאת: ענת

שלום, אני בת 26, ועשיתי טיפול אורטודנטי לפני 12 שנה. היה טיפול אינטנסיבי שבמהלכו היו לי שני ניבים קלועים. עשו לי את הפרוצדורה הנדרשת, אך באחד הניבים הרופא הסביר שזו שן שאולי קצת נרקבה ובהמשך עשויה לשנות את צבעה. ואכן, עם השנים, היא התחילה להצטהב. אני חייבת לציין שזה לא משהו קיצוני אך מאוד מאוד מפריע לי ביחס לשאר השיניים שיחסית לבנות וישרות. לאחר ביקור אצל הרופא, הוא הציע מס' אופציות: 1. לרסס תרסיס שיתן לי, אך אמר שלא יכול להתחייב לתוצאות וגם עלול לחזור תוך שנה-שנתיים. 2. לבצע טיפול שורש על אף שהמצב ממש לא מחייב זאת. השן מגיבה לקור אך באופן מועט, כלומר יש בעיה מסוימת עם העצב. יחד עם זאת הרופא הדגיש שזה ממש לא טיפול שנחוץ אך מבחינה אסטית ניתן יהיה להחדיר חומר באפן פנימי לשם הלבנה. זו אופציה שפחות נראית לי משום שמורכבת ולא נחוצה מבחינה בריאותית. 3. ציפוי לשן- דורש השחזה של השן מה שמאוד ערער אותי. קראתי שזה מאוד יקר וגם בדרכ מומלץ לשיניים פגומות. אני צעירה ולא רוצה לקחת שן בריאה סהכ ולהרוס אותה. רציתי לשאול אם יש אופציות נוספות שאולי לא הוצעו לי, שכן האופציות מעלה מעוררות בי חשש. אשמח לשמוע מה דעתך על כל אחת מהאופציות או לשמוע על שיטות אפשריות אחרות. תודה רבה ענת

השיטה המומלצת במקרה שלך הוא הלבנתלא שן, בודדת במרפאה המבצעת הלבנות.

מנהל פורום רפואת שיניים