אנא יעצו לי מה לעשות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

20/04/2018 | 01:44 | מאת: הילה

אני מבולבלת ומבקשת את עצתכם טרם אחליט על טיפול. לפני כשנה סיימתי טיפול שיניים והרופא שלי יצא לגמלאות. אחד הגשרים הוא גשר תלוי על שן בריאה משויפת ושתל ישן שהרופא שלי החליט להחליף. (שיניים 33/35)באמצע יש שורש עם טיפול שורש שעליו ישב כתר ישן שהיה צריך להחליף כי הוא לא ישב טוב והתפתחה לי דלקת חניכיים מתחתיו. אבל בגלל שתוך כדי טיפול נתקע שם הבורג הישן עליו ישב הכתר, הרופא שלי החליט לא לעשות לו מבנה ויש מעליו שן תלויה. במשך כשנה הכל היה תקין. לפני כמה שבועות התחלתי לפתח רגישות מעצבנת בחניכיים עם אדמומית והפרשות לבנות דביקות. נממש כמו לפני הטיפול שתואר לעיל. יגשתי לרופאת שיניים שנראתה לי אמינה והיא טענה שהרגישות בשיניים נובעת מדלקת בשורש ולא מבעיה בחניכיים ושחייבים לעקור. היא נתנה לי הצעת מחיר על עקירה, על גשר זמני של שלוש שיניים ועל כתר קבוע. חזרתי הביתה ובגלל שהחניכיים הציקו לי כל כך הצלחתי לשלוף את הגשר וחשתי מיד הקלה עצומה. עשיתי שטיפות במשך 48 שעות וכל העניין נרגע, אז החזרתי את הכתר למקומו והוא יושב לו שם בלי דבק די טוב. זה עורר אצלי תהיות לגבי הדיאגנוזה של הרופאה: 1. אם אכן הבעיה היתה בשורש הסרת הגשר לא היתה מביאה להקלה. 2. נניח שבאמת צריך לעוקר את השורש אז למה אני צריכה גשר זמני אם יש לי גשר קבוע שיושב כל כך טוב? ואם הגשר יושב כל כך טוב ויכול לשמש כגשר זמני אז למה אני בכלל צריכה גשר חדש, גם אם נחליט לעקור? אבקש עצתכם כי אני מבולבלת מאד

22/04/2018 | 08:20 | מאת: הילה

אנא ענו לי כי יש לי תור למחר. תודה

ללא בדיקה וללא צילומים לא ניתן כלל לדעת האם התוכנית של הרופאה שלך נכונה רפואית או לא יש הרבה הגיון בשאלות שלך ועל כן, על פניו, יתכן ואת צודקת. מאחר ומדובר בטיפול לא זול, יתכן וכדאי לשמוע חוות דעת נוספת מרופא שיש לך בו אמון. נסי לברר אצל שכנים, חברים, קרובים שם של רופא אמין ומנוסה ולכי אליו לחוות דעת נוספת

22/04/2018 | 16:21 | מאת: הילה

תודה רבה על תשובתך היפה ד"ר נוימן בינתיים התקשרתי הבוקר למרפאה ואני מחכה לטלפון מהרופאה כיוון שכבר נקבע תור וכבר שילמתי מקדמה. אני שמחה שאתה מאשר לי שיש מקום לערער על הדיאגנוזה שלה. ברשותך אוסיף פה עוד מידע שאולי יכול לשפוך עוד אור על המצב כבר חודשים אני סובלת מבעיות בריאות שונות שלדעתי קשורות לזיהום חידקי רב מערכתי (בדרכי הנשימה, במערכת העיכול ובעור) הנושא נבדק עכשיו באופן יסודי ונשלחתי לבדיקות רבות סוג ההפרשה הדביקה שיש לי בחניכיים דומה מאד להפרשה שיש לי סביב הצפרניים ובכיח. לכן מתכלתחילה פניתי לרופאת השיניים על מנת לבדוק אם יש אפשרות שהגירוי בחניכיים קשור לזיהום הנ"ל אך היא היתה כל כך משוכנעת שהבעיה היא בשורש המטופל שהתבלבתי ונכנעתי לסמכותה. לאור מה שקרה אחר כך אני חוזרת להשערה הקודמת שלי שהבעיה בחניכיים אינה קשורה לשורש כלל וכלל. נכון להיום אין לי שום כאבים בשורש ולא רגישות למתיקות חום או קור. בברכה הילה

היות ובשורש יש טיפול שורש אז השורש לא יהיה רגיש לחום קור או מתוק. לאור השלמת המידע, יש לבצע בדיקות דם מקיפות ואולי גם לבצע תרבית של ההפרשה כדי לברר האם זאת הפרשה מוגלתית או לא

24/04/2018 | 09:06 | מאת: הילה

לד"ר נוימן היקר. אני מודה לך על היעוץ המקצועי המצוין וברצוני לדווח לך על המשך השתלשלות האירועים. היה אמור להיות לי תור אתמול וכמה שעות קודם התקשרתי למרפאה וביקשתי לדבר עם הרופאה והשיחה הלכה כך - רופאה: הבנתי שיש לך שאלה לגבי ההצעה שנתתי לך ושאת חושבת שלא צריך לעקור - אני: נכון אבל לפני השאלה לגבי העקירה אני רוצה להבין מדוע לא שלפת את הגשר במרפאה ומדוע הגשר הקבוע שלי לא יכול לשמש כגשר זמני רופאה: לא שלפתי כי בדרך כלל גשר קבוע לא נשלף והגשר הקבוע שלך לא יכול לשמש כגשר זמני כי הוא מחרסינה (???) - אני: אבל העובדה שהגשר כן נשלף אולי אומרת שיש משהו בדברי שהסיבה לכאב חניכיים זה הפרשה דביקה ולא בעיה בשורש? מה ראי בבדיקה/ציום שלך? האם ראית בפרוש זיהום בשורש? רופאה: לא. ראיתי גשר שלא יושב טוב שאוכל מצטבר תחתיו ושורש עםטיפול שורש ישן שצריך לעקור. אני: ולמה את ממהרת כל כך לעקור לפני שאת בודקת את האופציה שהבעיה קשורה לזיהום חידק? רופאה: כי כך אני עובדת אני: האם ניתן עוד לבטל את הכתר הזמני ששילמתי עליו מקדמה? רופאה: לא הוא כבר יוצר והוא יעלה לך 1500 ש"ח. אם את לא מרוצה אז תשאירי אצלי את המקדמה בסך 500 ש"ח ונבטל את התור שלך.. וזה כמובן מה שקרה. מה דעתך? הן מבחינה רפואית והן מבחינת ההתנהלות (השערוריתית לדעתי) של הרופאה?

מאחר ואני לא מכיר את הנתונים הרפואיים ואף לא הייתי נוכח בכל שלבי השיחה והטיפול אינני רוצה ויכול לשפוט.

24/04/2018 | 10:17 | מאת: הילה

אני בהחלט מבינה 1. אם אבקש מהרופאה שתשלח לי קובץ של צילום השן ואעביר לך אותו האם תדע לתת לי תושבה יותר מושכלת לגבי הצורך בעקירה? 2. האם זה נכון שגשר חרסינה לא יכול לשמש כגשר זמני ומדוע? 3. האם זה הגיוני שלמרות שאמרתי לרופאה שאולי יש בעיה של זיהום מוגלתי היא לא ניסתה לשלוף את הגשר שהציק לי ונאלצתי לעשות זאת בעצמי 4. אתה הצעת לי בתגובתך שלמעלה לעשות תרבית של ההפרשה. רופא המשפחה אמר לי לבקש זאת מהרופאה וסירב לתת לי מכתב בשבילה. מה לעשות? אני בהחלט רוצה שתילקח ביופסיה לתרבית אבל לא מצליחה לשכנע אף דוקטור שיעשה זאת בשבילי.... מה עושים?

1. אנחנו לא נותנים יעוץ על סמך צילום כי אבחנה נעשית על סמך בדיקה וצילום ולא על סמך צילום בלבד 2 האפשרות להשתמש בגשר הישן כגשר זמני מותנית בהתאמת הגשר הזה לשיניים ולחניכיים 3 לא יודע למה הרופאה שלך עשתה מה שעשתה 4 תרבית להפרשה ניתן לעשות רק במסגרת קופת החולים שלך. לרופאת השיניים אין מעבדה שיכולה לבדוק את מהות ההפרשה

24/04/2018 | 11:07 | מאת: הילה

לצערי מערכת הבריאות לא עוזרת לי לפתור את בעיית הזיהום הזה כבר ארבע שנים, מאז שהעלימו לי את תוצאות הבדיקה הראשונית שהראתה תוצאה חיובית לזיהום של סטפילוקוק אוריאוס במורסה שהוסרה מצווארי לאחר נשיכת עכביש.... אני מיואשת כבר אמנם רופא המשפחה הנוכחי שלי הוא איש יקר אבל נראה שגם ידיו כבולות כי הם עשוים כל מה שאפשר להימנע מתביעה במקום לטפל בי הוא שלח אותי לבדיקה חודרנית ומאד לא נעימה (גסטרוקופיס) אבל טוען שאי אפשר להסיר מהצפרניים שלי מדגם של ההפרשה וסירב לתת לי מכתב לרופאה שתיקח ביופסה (ברור שהוא לא יכול לעשות זאת בעצמו)

מנהל פורום רפואת שיניים