רגישות שלא עוברת בשן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

27/02/2018 | 15:17 | מאת: אורית

שלום רב! אני בת 34, שיניים בריאות בד"כ, מקפידה מאוד על ביקורים סדירים אצל שיננית +ביקורת רופא. מזה מספר חודשים שאני סובלת מרגישות בשן (טוחנת), שיש בה גם סתימה ישנה (עוד מימי ילדותי). הרגישות בעיקר לקור, אך גם לחום (בביקור האחרון אצל השיננית החלק הכי קשה היה השפריצר של המים ישירות על השן... ). זה אף פעם לא היה אצלי בעבר, או שהיה ליום-יומיים ועבר, ועכשיו כאמור זה כבר תקופה יחסית ארוכה. יש לי אמנם נסיגת חניכיים קלה וזה כנראה קשור לזה, אך מעבר לכך רופא השיניים לא מצא דבר (אחרי שבחן צילום אליו שלח אותי), ורק החליף לי משחת שיניים (סנסודין במקום קולגייט), דבר שלא ממש עזר למצב לצערי. משתמשת במברשת שיניים עם סיבים רכים. האם יש משהו נוסף שניתן לעשות כדי להקל? האם זה יכול לעבור גם כמו שבא? או שזה פה כדי להישאר?...זה ממש מטריד... תודה רבה מראש! אורית

רגישות לקור יכולה לנבוע או מנסיגת חניכיים, או מעששת או מסדק בשן נסי לעבור ל COLGATE SENSITIVE PRO RELIEF צחצחי פעמיים ביום וראי אם חלה הטבה

27/02/2018 | 17:42 | מאת: אורית

תודה על התשובה. כאמור כל הסיבות שציינת כגורמות לרגישות נשללו על ידי הרופא. השתמשתי הרבה זמן בקולגייט פרו רליף כאמור ולא היה שיפור ואז כמו שאמרתי הרופא הנחה אותי להשתמש בסנסודיין וגם זה לא עוזר... כמובן שמאז ומתמיד אני מצחצחת פעמיים ביום... מעבר לכך יש עוד מה לעשות? להקל? תודה שוב!

לא מכיר עוד שיטות

מנהל פורום רפואת שיניים