עיכוב בבקיעת שיני חלב

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

03/01/2018 | 23:24 | מאת: מור

שלום רב בני בן שנה ועשרה חודשים אך הניבים העליונות והתחתונות שלו עוד לא בקעו. (הטוחנות הקדמיות כן בקעו וכל 4 הקדמיות למעלה ולמטה)... האם מצריך בדיקה או שנורמאלי? כמו כן ה"חוט" שנמצא תחת השפה העליונה שמחבר בין השפה ללסת שלו קשור בין השיניים הקדמיות שלו. האם זה מצריך טיפול? משבש דיבור??

בד"כ ממתינים עד לגיל 24 חודש בתקווה שכל השיניים תבקענה אם תוך מספר חודשים לא תבקענה השיניים הנ"ל, יהיה צורך להביא אותו למומחה לרפואת שיניים לילדים, שבאותה הזדמנות גם יבדוק את הריסניות של השפה העליונה וגם את זו שמתחת ללשון

מנהל פורום רפואת שיניים