דלקת חניכיים עקב צחצוח לקויי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

30/12/2017 | 01:05 | מאת: איתי

אני בן 27 במשך ה-6 שנים האחרונות אני מצחצח שיניים לא באופן קבוע פעמיים ביום,(יום פעם,יום פעמיים) מגיל 21 הייתי אצל שיננית כל חצי שנה מדי פעם כל -3 חודשים. היום הייתי אצל שיננית וזה לאחר הביקור האחרון שלי שהיה לפני חצי שנה. השיננית טוענת שיש לי דלקת בחנכיים ולדעתי זה לא נכון כי אין לי את התסמינים של זה.מה שכן אני סובל מאבן שן בגלל גנטיקה תורשתית.עכשיו השאלה היא אם אני הולך לרופא שיניים הוא יזהה שיש לי דלקת או שאין נכון? האם עקב צחצוח של פעם ביום במשך כמה שנים ואכילת דברים מזיקים יכולה להיווצר דלקת חנייכים?

לדלקת חניכיים יכולות להיות סיבות רבות, החל מגנטיקה, צחצוח לא מספיק יעיל, אופי החיידקים בפה ועוד. הדלקת בד"כ מאופיינת באדמומיות החניכיים באזור הגובל בשיניים ובדימום בעת צחצוח. אם אתה חושב שהשיננית טועה באבחנה שלה, פנה לרופא שיבדוק אותך

מנהל פורום רפואת שיניים