האם כדאי לדחות טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

10/11/2017 | 12:59 | מאת: ..

בעבר עשיתי סתימה שבמהלכה הרופא פגע בטעות בעצב .מעל השן יש פצע שלפעמים מתרפא ולפעמים חוזר והוא קרוב לשן הצמודה. בנוסף בזמן האחרון חלק מהשן ומהסתימה נשבר. הרופאים ממליצים על טיפול שורש אבל אין לי כל כך כאבים(רק חוסר נוחות) ואני מחזיקה עם השן במצב הזה הרבה שנים ומעדיפה לדחות את הטיפול ולשמור עליה כמה שאפשר כי שמעתי מאנשים שבטיפול השן בעצם מתה ואחרי כמה שנים השן נחלשת מתפוררת וצריך לעקור אותה ,האם אפשר וכדאי לדחות את הטיפול? והאם יש סכנה שהזיהום יתפשט ויפגע בשן הצמודה?

יש לבצע טיפול שורש בהקדם לא בריא להסתובב עם מוקד דלקתי כרוני בלסת זה עלול להתפתח לאבצס

11/11/2017 | 19:15 | מאת: ..

אבל האם זה נכון ששן שעוברת טיפול שורש נחלשת ומתפוררת במהלך הזמן?ויש חשש שזה יפגע בשן הצמודה?

שן שעברה טיפול שורש אכן חלשה יותר אבל מרגע שיש צורך בטיפול שורש אז יש לבצע טיפול שורש, שאם לא כן את עלולה להתנפח מאד בפנים

מנהל פורום רפואת שיניים