נטייה לעששת
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
ד"ר גרינבאום שלום, יש לי כנראה נטייה חזקה לעששת. אני מצחצחת שיניים בקביעות ולפי הדרכה של השיננית ורק עם קולגייט, וכבר שנים אני סובלת מבעיות בשיניים. אני רק בת 29 ויש לי 7 כתרים, עקרו לי כבר שן והמון סתימות. אני מטפלת ולא מזניחה, אבל כל כמה חודשים מתגלות אצלי עוד כמה צרות חדשות. (אני כתבתי לך על העששת השניונית, ואני מאמינה שכנראה שיש לי באמת נטיה חזקה לעששת). מה אני עושה עם זה? אני לא רוצה לאבד את כל השיניים שלי לפני גיל 40... מודה מאוד מראש, דנה
ראשית -יפה שאת מצחצחת היטב את שינייך אבל הגורם מספר אחד לתחלואת העששת הוא הסוכרוז -מוליקולה המורכבת מגלוקוז ופרוקטוז המצוייה בכל ממתק ומשקה ממותק המוכנס לפיך כנראה לעיתים קרובות מדי , בתהליך הפירוק של המוליקולה הנ"ל לגלוקוז ולפרוקטוז בדרך להפיכתם לחומצות אצטית פומרית ולקטית מופקת כמות אנרגיה אדירה יחסית המספקת לחיידקיים המשתתפים בתהליך PUSH נוסף בדרך לפירוק מהיר של הסוכרים לחומצות .זה מאיץ את התהליך של ירידת הPH לערכים של 3-5 וחומציות זו תוקפת את האנמל ובהדרגה מקעקעת את השכבה החיצונית של השן בדרך לנגע עששתי בעיקר בחריצי השיניים ובנקודת המגע בין השיניים. אי אספקת סוכרוז לפה כל משך היום מבטיחה שלתהליך יחסר חומר הגלם והעששת. נבלמת באופן המאפשר לרוק הרווי מינרלים לתקן בהדרגה את הנגע העששתי . דאגי הרכב המזון והמשקה שלך שלא יכללו מוצרי מזון ומשקאות עתירי סוכרוז .אכלי ירקות חיים ופירות חיים .הימנעי מאכילת מזון דביק הנתפס בשיניים כגון טופי וכל החטיפים הדביקים .שתי מיים ופחות קולה לסוגיו הרווי בסוכרוז .לעסי מסטיק המכיל ממתיק חלופי (רצוי קסיליטול)משך מספר דקות ולא לאורך כל היום .אפשר לקבל את האנרגיה הדרושה לגופנו גם מעמילן לחם.תפוחי אדמה אורז וכו' .שינוי דרסטי בהרכב המזון יביא להפחתת העששת בפיך אם את רוצה להגיע לגיל ארבעים עם שיניים משלך ולא עם שינים מלאכותיות .וכמובן היבדקי אצל רופא השיניים שלך אחת לשלושה חודשים תחילה ואחר כך לפי קביעתו עד להשגת היעד שלך .