בלוטת לימפה לאחר שיננית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

09/07/2017 | 14:46 | מאת: תמרה

שלום. לפני כשבועיים ביצעתי טיפול של שיננית, לא אמרה לי שיש לי דלקת כלשהי, חשוב לציין שלא עשיתי שיננית בערך שנתיים. שמתי לב שכמה ימים אחרי הטיפול התנפחה לי בלוטת לימפה, ואחרי טיפול קצר בתרופת סבתא הייתה נסיגה. לאחר כמה ימים שוב התנפחו אבל כבר בשני הצדדים וקשה לי לבלוע. היום הייתי אצל רופאת משפחה, אמרה הנראה שהכל תקין, ביצעתי בדיקת משטח לגרון(יצא שלילי). אוזניים תקינות. לא היה לה הסבר למה כואב לי לבלוע. אמרה שצריך לעבור. האם יש קשר שביצעתי טיפול של שיננית להתנפחות של הלימפות? תודה!

מאחר והפה הינו עתיר חיידקים, ישנה אפשרות שלאחר הסרת האבנית נוצרה דלקת בפה בדכ שטיפה עם קורסודיל ומתן אנטיביוטיקה ישפרו את המצב

מנהל פורום רפואת שיניים