בדיקת שיניים לפני נניתוח

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

24/04/2017 | 23:06 | מאת: הדר

יש לי ניתוח עוד חודש בהרדמה מלאה (ניתוח חשוב בעיניים). עוד שבוע וחצי יש לי טרום ניתוח. אמרו לי שהמרדים יעשה לי בדיקה פיזית.. בין היתר יבדוק את השיניים (?!?!). מספר שאלות ואודה לתשובות על כולם (בבקשה..) 1) מה הבדיקה כוללת ומה הקשר לשיניים? חוששת כי השיניים שלי לא משהו.. 2) מה ההשלכות אם הפה שלי לא בריא? כלומר, בשביל מה הוא בודק את זה ועל מה זה משפיע? 3) יש מצב שידחו לי את הניתוח בגלל בעיות בפה? לסיכום, אין סיכוי שאני אסיים טיפולים תוך שבוע וחצי.. 4) האם יש המלצה לשבוע וחצי הקרובים? תודה רבה

בעת הניתוח מחדירים צינור לדרכי הנשימה (AIR WAY -TUBUS) למקרה שיצטרכו להנשים אותך החדרת הצינור נעשית עם מכשיר שנקרא LARINGOSCOPE לעיתים , אם מצב השיניים אינו תקין, הכנסת המכשיר עלולה לגרום נזק נוסף לשיניים. מצד שני יש אנשים שאחכ תובעים את בית החולים שהשיניים נשברו מהחדרת הטובוס ועל כן המרדים בודק ומתרשם אם קיימת בעיה או סיכון לשבר שן להערכתי אם המצב אינו קטסטרופלי, לא תהיה מניעה מלקיים את הניתוח

26/04/2017 | 16:08 | מאת: הדר

תודה על הידע... לא ידעתי שמכניסים צינור.. זה ניתוח ראשון שלי (מקווה שאחרון).. סליחה שאני חורגת.. הצינור הזה יכול לעשות עוד בעיות? מכניסים אותו בכל ניתוח בהרדמה? אי אפשר להנשים ידני אם אצטרך? למה צינור? אם הוא שובר שיניים אז הוא יכול גם לשרוט את הקנה וכדו...

תהליך ההרדמה דורש החדרת צינור ובד"כ לא נגרם כל נזק

מנהל פורום רפואת שיניים