שאלה לגבי לוקמיה

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

10/07/2008 | 17:06 | מאת: קובי

שלום רב רציתי לשאול לגבי לוקמיה שמעתי על טיפול במחלה שלמעשה הורג את כל תאי הדם הלבנים הפראים ולאחר מכן מזריקים לגוך מוח עצם שלמעשה מיצר תאי דם לבנים חדשים. האים התהליך הנ"ל מסוכן? והאים החומר שהורג את האי הדם לא גורם לנזק למשל למוח או משהו כזה. כמו כן האים מישהו מקצועי יכול לפרט יותר לגבי התהליך הנ"ל תודה

היי, אני לא גורם רפואי מוסמך לענות לך על השאלה, לכן נמתין לתשובה של ד"ר רוזין, עם זאת ממה שאני משער - הכוונה שלך היא אולי להשתלת מח עצם ? ככה זה נשמע לי. בכל מקרה - אני חושב שזו פעם ראשונה שאני רואה את שמך כאן בפורום. אשמח ואני חושב שגם אחרים ישמחו מאוד אם תספר קצת על עצמך. אלון

התהליך שאתה מתאר הוא בדיוק הרעיון של השתלת מח עצם. מכיוון שלויקמיה זה בעצם סרטן של מח העצם, הרי שטיפול כמותרפי חזק יכול לחסל אותו- הבעיה שאי אפשר לחיות בלי מח העצם שמייצר תאי דם, ולכן "משתילים" חדש. כמו כל טיפול כמותרפי חזק יש לו תופעות לואי כי הוא פוגע במידה מסויימת גם בתאים בריאים לא סרטניים, דוקא פגיעה במוח היא לא שכיחה. עיקר הבעיה הוא שוקא לא תופעות הלואי- אלא הסכנה בזיהומים בתקופת הביניים בין הרס מח העצם החולה ועד שנקלט מח העצם החדש.

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות