אבחון לוקמיה

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

11/01/2007 | 21:16 | מאת: דניאלה

שלום רציתי לדעת איך מאבחנים לוקמיה לבחורה כבת 27? הבנתי שלוקמיה מתפתחת בצורה איטית? האם יש בדיקות מסוימות חוץ מספירת דם שמעידות על לוקמיה? אם בספירת דם הלימפוציטים שלי יצאו גבוהים יחסית(60 כשהטווח בין 20-40) והמונציטים יצאו נמוכים, 20 (כשהטווח בין 3.5 ל9) ובנוסף בלוטות לימפה צואריות מוגדלות, קיימת עייפות וחולשה, האם יש חשש ללוקמיה? אילו בדיקות נוספות ניתן לעשות כדי לדעת? תודה

12/01/2007 | 13:18 | מאת: .

ערב טוב לך, אני נמנע מלכתוב בפורומים אבל ראיתי את מצוקתך והרגשתי צורך להקל עליך (להבהיר). כשעושים בדיקות דם אם רואים משהו חריג מזעיקים אותך. אם קיבלת את תוצאות הבדיקה מהמעבדה ולא אמרו לך "גשי לרופא" או שלא היה על הפתק "דחוף" אזי שהסיכוי שחלית בלוקמיה הוא נמוך ********************************************************** לוקמיה (Leukemia; בעברית: סרטן הדם) היא מחלה קשה הגורמת להיווצרות לא-תקינה ומוגברת של תאי דם במח העצם. תחילה מתנהגים התאים בצורה כמעט רגילה, אך עם הזמן דוחקים את תאי הדם הלבנים, האדומים וטסיות הדם. הסרטן מתחלק לשני סוגים: לוקמיה כרונית: בתחילת המחלה תאי הדם הסרטניים עדיין מבצעים את תפקידם, ולעתים קרובות אין סימפטומים לאנשים הסובלים מהלוקמיה הזו. אך, עם הזמן הסרטן מתגבר והסימפטומים מתחזקים. לוקמיה חריפה (אקוטית): תאי הדם מעוותים מאוד ואינם מסוגלים לבצע את תפקידם. הם מתרבים בקצב גבוה מאוד ולכן המחלה הולכת ומחמירה בקצב מהיר. קיימים שני סוגים של המחלה: לוקמיה מיאלואידית חריפה - הנפוצה יותר בקרב מבוגרים, ולוקמיה לימפוציטית חריפה, הנפוצה יותר בקרב ילדים. גורמי סיכון עבור רוב החולים סיבת המחלה אינה ידועה, מחקרים הראו שיש גורמים המגבירים את הסיכון לחלות במחלה, כגון חשיפה לרמות גבוהות של קרינה מייננת, חשיפה לכימיקלים קרצינוגנים מסוימים (בנזן, פורמלדהיד, טיפולים כימותרפיים ועוד), פגמים גנטיים שונים בכללם תסמונת דאון ווירוסים מסוימים. בעבר, מחקרים הראו שגם חשיפה לשדות אלקטרומגנטיים עלולה לעודד את המחלה, אך מחקרים אחרונים הוכיחו שהקשר בין הדברים קלוש, אם בכלל. **נלקח מוויקפידה** http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%95%D7%A7%D7%9E%D7%99%D7%94 לוקמיה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%98%D7%99%D7%9D לימפוציטים

12/01/2007 | 18:28 | מאת: דניאלה

לויקמיה היא מחלה של מח העצם- והאיבחון מתבסס על בדיקת מח העצם עצמו, לזיהוי תאים סרטניים של מערכת הדם. ניתן למצוא תאים אלה גם בבדיקת דם פשוטה- אבל חשוב סוג ואופי התאים- לא רק מספרם. יש הרבה סיבות אחרות, לא סרטניות, לעליה במספרם של תאים מסויימים, למשל לימפוציטים- אפילו מחלה ויראלית פשוטה וחולפת. אין ספק שצריך להראות לרופא שלך את תוצאות בדיקת הדם החריגה- אבל אין צורך כבר להיבהל ולקפוץ למסקנות.

02/04/2009 | 13:37 | מאת: איילין

צהריים טובים... עברתי בדיקות דם ונמצא שכדוריות דם אדומות,לבנות וכן הטסיות שלי מעבר לנורמה הופנתי להמטולוג שהפנה אותי למחלקה האונקולגית לבדיקה נוספת. וכול זה מכיוון שסבלתי מכאב ראש מתמשכים,חולשה, טשטוש בראיה ועוד. העניין הוא שתוצאות הבדיקה זהות לבדיקות שערכתי גם לפני מספר שנים, בדקתי ומצאתי שבמהלך 7 שנים היו לי אותם תוצאות. האם זה לא שולל את האפשרות שיכול להיות שיש לי לוקמיה. בתודה מראש,

02/04/2009 | 13:38 | מאת: איילין

צהריים טובים... עברתי בדיקות דם ונמצא שכדוריות דם אדומות,לבנות וכן הטסיות שלי מעבר לנורמה הופנתי להמטולוג שהפנה אותי למחלקה האונקולגית לבדיקה נוספת. וכול זה מכיוון שסבלתי מכאב ראש מתמשכים,חולשה, טשטוש בראיה ועוד. העניין הוא שתוצאות הבדיקה זהות לבדיקות שערכתי גם לפני מספר שנים, בדקתי ומצאתי שבמהלך 7 שנים היו לי אותם תוצאות. האם זה לא שולל את האפשרות שיכול להיות שיש לי לוקמיה. בתודה מראש,

03/04/2009 | 13:13 | מאת: איילין

תודה רבה על התשובה. קיבלתי היום הפניה לבדיקת דם למוטציה מסוג - JAK-2 במידה והתשובה חיובית האם הטיפול הוא תרופתי?

12/12/2010 | 15:52 | מאת: אורית

אבחון של לוקמיה יש מספר בדיקות נוספות בנוסף לספירת דם שהם עוד סוגים של בדיקות דם בדיקות מניקולריות לבדיקה שלא מדובר במשהו גנטי שעושה לה את הלוקמיה כרומוזון כו וגם בדיקה של דם לבדיקת כמות הלקוציטים ביחס לטיסיות ובנוסף עושים גם בדיקות יותר פולשניות כמו דיקור מח עצם שזה בדיקה בהרדמה מקומית שוהבים דקימה מאגן הירכיים מהטוסיק אבל למרות שעושים הרדמה מקומית זה כואב מעט בשעת השאיבה לא נעים כל כך כי מחדירים שואב מחט קצרה וחדה עם קצה מעגלי שמונעת מהמחט לחדור עמוק ושואבים וגם לאחר מכן מבצים ביופסיה של מח עצם לוקחים ריקמת עצם והבדיקה שניה שהיא קשה יותר דיקור מותני צריך לשבת על המיטה ישיבה מזרחית לכופף את הגב עושים גם הרדמה מקומית ואז מחכיסים מחט חלולה ושואבים נוזל לבדיקה של מעבדה בקיצור שתי הדיקות לא נעימות מהדיקה של דיקור מותני צריך לשכב שעה וחצי שעתיים על הגב לאחר מכן וגם מוח עצם שעה בערך ולאחר מכן חובשים בתחבושת לא לוחצת מידי למנוע דימום מהדיקור מותני יכול להיות כאבי ראש אחר כך לפעמים רק שעוברים משכיבה לישיבה ועושים גם לפעמים סיטי או אמ אר אי ואז קובעים מה סוג הלוקמיה שהיה בהצלחה

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות