גז בישול
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
בזמן קניית מזון על האש היה במסעדה ריח חזק של גז , הערתי לבעלי המסעדה על כך והם טענו שהם עובדים עם גז ולא עם פחמים והמצב בשליטה. השתכנענו שהמצב בסדר וכך עברה לה רבע שעה עד שהבשר היה מוכן. אבל אחר כך חשבתי שהמצב היה מאוד לא בריא ונתקפתי חרדה וכעס על כך שנשארנו שם . רציתי לדעת את דעתך על ההשפעה של נשימת גז למרות שהמקום היה פתוח היה ריח משמעותי.
גז בישול הוא חסר ריח ולכן הסיכון, שהוא ידלוף ולא ירגישו בדליפה ואז קיימת סכנה משמעותית של שריפה ופיצוץ. בגלל סכנה זו מוסיפים לגז הבישול חומר עם ריח חזק ודוחה, שמרגישים אותו גם בכמויות קטנות ביותר, כך שאפשר לדעת מיד שיש דליפה ולטפל בבעיה ולא להגיע למצב של דליפה משמעותית וסכנת שריפה ופיצוץ. אז, במסעדה כנראה יש דליפה, במקום להזמין טכנאי ולטפל בבעיה, מתעלמים בשיטת היהיה בסדר, דבר שממש לא במקרה הזה. מאחר שיש שם אש כלהזמן בכל נקודת זמן קיימת סכנה של שריפה ופיצוץ. אז מבחינה זו הייתם בסיכון משמעותי וכך כל מי שנמצא שם. לגבי נשימה של הגז אין בעיה בריאותית בכמויות אלה. מכסימום מרגישים כאב ראש לזמן מה שעובר כאשר נושמים אוויר נקי במשך מספר דקות.