שאלה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/07/2011 | 18:58 | מאת: אורן

שלום! ידוע שרצוי להיות לא יותר מידי בסביבת הטלפון הסלולארי בגלל הקרינה שלו. רציתי לדעת בכל זאת מה פחות גרוע מבין 2 האפשרויות הבאות: 1)לשים את הסלולארי על השולחן בעבודה במרחק של בערך 80 ס"מ מהכסא שבו אני יושב, כאשר הסלולארי מקביל בערך לחזה שלי. 2)לשים את הסלולארי באחת המגירות שקרובות כ-20 ס"מ אליי ומקבילות לפלג גופי התחתון. האם העובדה שהסלולארי סגור בתוך המגירה אומרת שהקרינה שלו נשארת בתוך המגירה בלבד ואינה פוגעת באדם שנמצא בסמוך למגירה או שהקרינה מתפשטת גם אל מחוץ למגירה ופוגעת בסביבה הקרובה למגירה? תודה.

29/07/2011 | 22:29 | מאת: יוני

לא ידוע שיש נזק כאשר נמצאים בסביבת טלפון סלולרי. גם המחקרים הכי מחמירים אומרים שבמרחק 2-3 ס"מ מהאוזן כבר אין בעיה של הקרינה ושל החימום שהוא עיקר הבעיה. כאשר בטעינה לוקחים עוד מרחק בטחון של 30 ס"מ אז תכניס בכיס שים על השולחן, מה שבא לך זה בסדר. במגרה למרות שאין בעיה פחות מומלץ כי הקליטה אולי נמוכה יותר ואז המכשיר יחפש כל הזמן קליטה, אבל לא משמעותי.

30/07/2011 | 09:42 | מאת: אורן

האם כאשר הסלולארי מכובה הוא מפיץ פחות קרינה מאשר כשהוא דולק או שאין לזה משמעות?

30/07/2011 | 12:35 | מאת: יוני

כמו כל מכשיר חשמלי שלא מחובר לחשמל ולא לבטריה ולא משדר לאנטנה ולא קולט שידור אין קרינה אלקטרומגנטית, בלי קשר אם היא מסוכנת או לא - אין קרינה.

19/08/2011 | 09:20 | מאת: אורן

לגבי המגירה, מה הבעיה עם זה שהמכשיר יחפש כל הזמן קליטה? האם זה יגביר את העוצמה של הקרינה? או שהבעיה היחידה היא שהקליטה תהיה נמוכה וזהו?

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות