הקפאת מים מזוקקים
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
האם מותר להקפיא מים מזוקקים ? יש בעיה עם זה ? בטיחותית ? - עם מזון נוסף באותו מדף בהקפאה ? תודה.
מיים מזוקקים הם מיים שמכילים פחות חומרים זרים ממיים שמוצאים בטבע. הם כמובן לא רעילים או מזיקים רק פחות טעימים מאחר ואנו רגילים לטעם של המינרלים הטבעיים. תרגיש חופשי להקפיא להרתיח ולעשות מה שבראש שלך. אגב, אם תשים מיים מזוקקים בתבנית הקפאה נקיה תראה שהם לא יקפאו למרות שקוררו מתחת לאפס רק אם ץטלטל את התבנית או תכניס משהו למיים (לא אצבע!) הם יקפאו מייד. מצדשני אם תשים בכלי נקי ותחמם על הגז או אם בכוס במיקרו הם יתחממו מעל 100 מעלות בלי לרתוח ופתאום ירתחו בבת אחת-וזה מסוכן. תופעות אלו בגלל ניקיון המיים לא קורה במיים רגילים.