הטונה של ויליגר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/11/2008 | 00:37 | מאת: אמא של ליטל

הבנתי שמשהו בטונה היה לא ממש בסדר, אבל לא ממש מסוכן. מישהו יכול לעשות לי סדר וגם להגיד איך אפשר לדעת אם יש בעיה עם טונה של חברות אחרות בכלל כי הבנתי שזה יכול להיות בכל טונה וסרדינים ודגים בכלל.

16/11/2008 | 00:51 | מאת: דורון

את מתכוונת לידיעה ב Yנט: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3623018,00.html כבר שמענו לאחרונה על הרעלת היסטמין וכנראה שעוד נשמע. מדובר בחומר שנוצר מפירוק חלבון דגים אשר הוא למעשה הגורם הפיזיולוגי לתופעות האלרגיה. חומרים אלרגנים גורמים אצל הרגישים להפרשה מוגברת של היסטמין ותופעות האלרגיה שאנו מכירים מגירוד קל והתעטשות עד לתופעות חמורות. התרופות לאלרגיה שאנו מכירים נקראים אנטיהיסטמינים מאחר ומעכבים את יצירתו בגוף. חשיפת היסטמין ממקור חיצוני על ידי אכילת דג מקולקל תגרום לתופעות דומות לאלרגיה אך התופעה תהיה זמנית צכי אין עירור של יצירת היסטמין של הגוף עצמו.

16/11/2008 | 20:48 | מאת: אמא של ליטל

תודה על תשובתך. אשמח אם תוכל אתה או האחרים להסביר או לשלוח לאתר איך יודעים איזה דג עלול לגרום לאלרגיה הזאת, האם כל דג מקולקל יגרום לזה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות