טפלון?!?!?!?!

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

03/10/2008 | 06:41 | מאת: אמא אחת

האם נכון שמחבת או סיר טפלון שרוטים מעט כבר מסוכנים לשימוש או לחילופין מסוכן להשתמש בטפלון בחימום לאורך זמן (בישול ארוך ולא טיגון חביתה)כי החמרים הנפלטים מסרטנים?

05/10/2008 | 09:42 | מאת: ש

על פי ההמלצות שנתקלתי בהן עד כה , אכן אין להשתמש בכלים מטפלון כאשר נוצרות בהם שריטות. אני נמנעת משימוש בבישול בסיר טפלון בכלל, מכיוון שנראה לי שיש חומרים בטוחים יותר.... כמו נירוסטה למשל. אין לי הסבר מדעי, אבל זו התחושה/ההבנה שלי.

05/10/2008 | 19:17 | מאת: שושי והחברות

ביננו, תחושות בטן של ש אינן מספקות, כי תחושות אינן הוכחות וסתם זורות פניקה ועוזרות לחשבון הבנק של מוכר כלי הטפלון. בטפלון כדאי לטפל בזהירות שלא ישרט כי סתם חבל לזרוק ולקנות מחבת חדש. החומר מעולה ומוריד את צריכת השמן - חסכון כפול. המסוכן הוא חומר הגלם שממנו מיצרים את הטפלון ולא הטפלון עצמו. אם אוכלים אותו הוא נכנס ויוצא, אין לו השפעה כי הוא לא מתפרק בגוף. לנשום את חומר הגלם או להזריק אותו סיפור אחר..

05/10/2008 | 22:54 | מאת: לשושי וחברותיה

נירוסטה טובה כדוגמת זו של סולתם , ועוד רבים וטובים כדוגמתה, הסירים העשויים מחומר זה מחזיקים מעמד עשרות שנים, ומנסיוני, אינם נשחקים (נשחקות בד"כ רק הידיות העשויות מחומר אחר) ואין בעיה בשימוש בהם. הבעיה בטפלון היא שיש בשוק הרבה סחורה זולה, שכבת הטפלון דקה, והכלים נשחקים די מהר, נוצרות השריטות ואז זה לא בטוח לשימוש. כלים טובים יותר, הם יקרים מאוד.

05/10/2008 | 23:18 | מאת: שושי והחברות

גם נירוסטה יש סוגים שונים לקנות טפלון איכותי!! הסתמכות על תחושות בטן זה לא דרך לקבל החלטה. איפה המקורות שלאכול טפלון זה לא בריא?! - נכנס יוצא כמו שהוא. הבעיה היא בחומר הגלם ובנשימה של חומר הגלם או בחדירה לדם לא למערכת העיכול ולא בתוצר שאנחנו משתמשים בבית. גם על נירוסטה אפשר להגיד שהיא מסוכנת - מתכות שונות אשר לאחר שפשוף מתפוררות מעט וחודרות לאוכל - מתכות גם בכמויות קטנות מסוכנות במיוחד שמצטברות בגוף, דבר שלא קורה עם טפלון. אז מה, גם נירוסטה נזרוק? נחזור לבשל באבנים?! גם זה לא בריא. צריך ללכת על הרע במיעוטו וטפלון הוא בקבוצת הרע במיעוטו.

05/10/2008 | 23:26 | מאת: לשושי וחברותיה

אין לי כוונה להתווכח אתך מעבר לכך, האם את מדענית? עד כה לא נתקלתי במחקר מדעי שמשבח את הטפלון , ובטיחותו, כחומר ציפוי בכלים. אם את/ן מומחית כמו שאת נשמעת, בבקשה תביאי קישור למאמר מדעי שמסביר את בטיחות השימוש בטפלון. ובעיקר את בטיחות השימוש בטפלון הזול שהוא זה שנקנה הכי הרבה. דרך אגב, אין לי חנות לכלי בית מנריוסטה או מזכוכית..

06/10/2008 | 00:07 | מאת: שושי והחברות

כן, אנחנו יודעות מה אנחנו אומרות. תעשי חיפוש הכי פשוט של טפלון ובטיחות ויעלו לך עשרות מאמרים. הסיכון בחומר הגלם לא במוצר הסופי!!! תראי מקור אחד רציני מדעי שאומר שמוצר לא איכותי הוא בעיה ולמה. סתם מיתוס אורבני של אנשים שרוצים שתקני מחבת חדש כל פעם שיש שריטה בישן.

06/10/2008 | 05:14 | מאת: אמא אחת

הויכוח כנראה נובע ממבוכה מתוך מחסור במידע.קראתי מספר מאמרים ומתוכם לא ברור למשל האם בישול לאורך זמן שבו הטמפרטורות עולות עלול להיות מסוכן ולפרק את החומר. עד כמה שהבנתי גם בליעה של חתיכות טפלון לא ממש בריאה...

06/10/2008 | 16:19 | מאת: לאמא אחת

תרשמי במשבצת "חיפוש בפורום" את המילה טפלון, ותגיעי לדיונים;ויכוחים בהודעות ישנות., כולל את דעתה של ו.קויפמן. בהזדמנות זו - חיפשתי מידע על סיכון/נזק בשימוש בכלי מטבח עשויים זכוכית, נירוסטה, , ולא מצאתי.

10/10/2008 | 16:02 | מאת: דורון

חומר מוצא לטפלון ויניל פלואוריד רעיל ומ סוכן. אחד מחומרי פירוק של טפלון בטמפרטורות גבוהות-הרבה מעבר למזון בתנור, מחבת מטגן, כלי במיקרו עם מזון הוא גז רעיל שצריך להתאמץ כדי להפיק אותו. אם תשימי מחבת טפלון ריק על להבת גז בחדר אטום ותלכי לישון בסמוך לו את עלולה לקום בבית חולים זאת בלי קשר לשריטות או לעובי הציפוי. אם תשתמשי במחבת רגילה עם שמן התוצאות דומות כולל סיכון שריפה וסרטן מאקרולאין המתקבל משמן שרוף, ובין קצוות אלו, תשתמשי בטפלון כמו שצריך, תחסכי שומן או שומן שרוף ותחיי יותר ויותר בריא ולדעתי זה גם יותר טעים.

13/10/2008 | 22:29 | מאת: אמא אחת

אז כבר צריך לזרוק או שאפשר עוד להשתמש?זה סיר יקר מאד ודי חדש שנשרט מעט

14/10/2008 | 18:57 | מאת: חדוה

אין בעיה. שריטות קלות פוגמות ביופי של הסיר אבל לא מהוות שום סיכון. גם שריטות גדולות לא מהוות סיכון. כדאי לנקות עם חומרים לא שורטים, פשוט חבל על הכלי. אם מתחיל להתקלף זה אומר שהסיר כבר לא טפלון ולא תוכלי לחסוך בשמן ובזמן בישול, אז תקני חדש.

18/03/2009 | 09:34 | מאת: נחמיה

מי זאת "שושי" ואיך זה מתקשר ל"חברו"? ההמלצות התכופות חשודות בפרסומת גרידא

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות