חלודה בכלי אוכל

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

18/01/2008 | 17:05 | מאת: שאלת תם

האם יש סכנה בשימוש בסכו"ם חלוד? האם שימוש בכפיות חלודות (עם כתמי חלודה קטנים/בינוניים) לכל סוגי המזון איננו מסוכן? האם יש השפעה למידת החומציות של המזון/דברי חלב וכו'??? תודה,

18/01/2008 | 23:29 | מאת: דורון

פעם היה נפוץ השימוש בסירי ברזל ואז עברו לסירים מנירוסטה. מסתבר שעלתה התחלואה מאנמיה משום שלא היגיע הברזל שהיה בא דרך האוכל. אבל-בגלל שהכלים המתכתיים מכילים מתכות פחות סימפטיות כמו כרום, ניקל, קדמיום כדאי להיזהר מכלי שאינו עשוי מברזל נקי (כמו ווק). אם מדובר בכלי בעל ציפוי כמו סכו"ם מסוימים כדאי להפסיק שימוש. אם מדובר בסכין מטבח או סיר נירוסטה שאינו מצופה-ניקוי טוב יעשה את העבודה. אם החלודה חוזרת-קנה חדש.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות