רדיקלים בגוף
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
כל הזמן מדברים שיש לנו בגוף רדיקאלים חופשיים (אוכסידנטים??) שמסוכנים לנו, ולכן צריך לאכול כל מיני אנטיאוכסידנטים. האם באמת זה מסוכן, ולמה פתאום זה מסוכן, זה לא היה תמיד? האם יש הגנה או צריך לקנות כל מיני חומרים כדי להגן על עצמנו. תודה למי שיעשה לי קצת סדר.
אולי מוכרים מהפוליטקה אבל כאן הכוונה למולקולות שמשום מה נתלש להם איזה קשר כימי והם משתוקקות לחדש את הקשר. במהלך חידוש הקשר הן תוקפות מולקולות שבסביבה ובכללם את הDNA וגורמות לנזקים שעלולים להסתיים במקרה הטוב בהרס מוחלט ומקרה הרע בפגיעה וונזק לא הפיך או אפילו בסרטן. גורמים שעלולים לייצר את הרדיקלים: קרינה רדיואקטיבית ואפילו קרינת UV. חמצן שהוא בעצמו סוג של רדיקל. תרכובות שונות שמגיבות בקלות עם חמצן ואחר כך מתפרקות גם יוצרות רדיקלים על מנת לטפל ברדיקלים חומרים מסוג אנטיאוקסידנטים מתרכבים בקלות עם חמצן ומחמצנים אבל יוצרים תרכובת יציבה שאינה מגיבה ובכך מגינה מפני הרדיקלים. חומרים כאלו יש בשפע ביין אדום (טנינים)ומכאן סוד בריאותם של הצרפתים.
אם כל הזמן יש לנו רדיקלים כאלה בגוף, והם גורמים לבעיות האם יש הנחיות של משרד הבריאות או של רופאים מה לאכול ולשתות (חוץ מיין) כדי למנוע בעיות מהם?
יש תאוריה האומרת שהרדיקלים האלו שאנו נחשפים להם במהלך חיינו גורמים לנזקים מצטברים עד שהעסק נגמר. אז איזה אינטרס יש למשרד הבריאות שנחיה הרבה שנים, נקבל פנסיה ונצרוך שרותים? וברצינות איני בטוח שמשרד הבריאות מתעסק עם נושאים שיתבטאו רק במוות בגיל מבוגר. בייחוד שהנושא אינו סגור מבחינה מדעית יש דעות שונות וכנראה שאף פעם לא נהיה בטוחים. אז עצתי, שמתוך המזון וההתנהגות המקובל כבריאה תבחרי דברים שמתאימים לך, טעימים לך וכו': יין אדום, שמן זית, המנעות מקרינה, המנעות משומנים מטוגנים ביתר וכו תמצי באינטרנט את כל התפריט.העיקר שתחיי את החיים המוקצבים לך בכיף.
לדורון האם מידעתך ככימאי רצוי להוסיף לתפקיט היומי שלנו יין אדום שמן דגים ופיליפל ושום? ואם כן אז בצורה טבעית או שגם הגלולות הנמכרות בבתי מרקחת המכלים חומרים אלו(חוץ מפילפל) מומלצות?
יין אדום, פילפל ושום - האם זו בעיה לקבל אותם בצורה הטבעית ?? שמן דגים סיפור אחר.... כדאי שתשאל תזונאית.
כבר הבנתי מזמן שבן אדם זה לא מבחנה ומאז אני לא מתיימר לתת עצות רפואיות למרות היותי בין השאר חובש קרבי והשכלתי הכימית. אבל אני מרשה לעצמי להתיימר בנושאי אוכל אני פשוט אוהב אוכל בריא או מה שנחשב בריא. מטורף על סלטים, חולה על דגים מנסה להתגבר על מעט יין אדום יבש וגומא שמן זית בשקיקה אם משהו מאוד טעים לי אני מוותר מיד על העקרונות ואוכל ממנו ואחר כך מנסה לבשל בצורה המקובלת כבריאה יותר. ושקרנות הפנסיה יסבלו....