חימום במיקרוגל
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
האם הכלי בו מתחמם המזון אמור להתחמם?
למיקרוגל יש אנרגיה שמטרתה לחמם את המזון. אם הכלי מתחמם מהקרינה זה יהיה על חשבון האנרגיה המועילה. משתמשים בכלים שאינם בולעים את הקרינה. תוכל לבדוק ע"י הכנסת כלי עם קצת מיים למיקרו ולהפעיל מספר שניות. אם הכלי מתחמם מעל קו המיים סימן שאינו מתאים. מבחינה בטיחותית אם כלי מתחמם הוא עלול גם להתעוות, להינתך ואף להישרף-אז אל תאלתר. אגב, יש מקרים שדוקא רוצים שהכלי יתחמם.
אני משתמשת לפעמים בכלי חרס והוא מתחמם, וזה מתאים לנו כי האוכל מתקרר יותר לאט האם יש סכנה של חומרים שיעברו לאוכל מכלי חרס שמתחמם (אפשר לגעת, אבל חם)
בכלי חרס סדוק המיים שחדרו לסדק יכולים לרתוח ולגרום לשבירה של הכלי. אותו דבר אם יש אי אחידות בהרכב הכלי יכול להיות שיש קטע סופג אנרגיה שיתחמם מאוד והכלי יתפוצץ. חגבי סיכוי הרעל זה דומה לכל כלי חרס. אם תוצרת בדוקה ותקנית אין בעיה, אם בא ממקור לא ידוע יכול להיות שהגלזורה מכילה עופרת. לפני כמה זמן גילו עופרת בכוסות שחולקו חינם ברשת כלשהיא. לא משנה אם מיקרו או שימוש אחר.
כטבח ושף במסעדה זה מעניין אותי "רמי עזר" רמי עזר