יצור פופקורן פוגע בעובדים
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
כל אחד אוהב לאכול פופקורן במיוחד עם סרט טוס ובחברה נעימה אבל, ההנאה שלנו מלווה בסכנה גדולה לעובדים בפעם הבאה שתאכלו פופקורן תחשבו על הסיפור הבא: החומר Diacetyl או בשם אחר 2,3-Butanedione שנותן את טעם החמאה לפופקורן הנו חומר מסוכן מאוד בנשימה, ועלול לגרום למחלה הנקראת "ריאת פופקורן" או בשמה המדעי Bronchiolitis Obliterans המחלה די נדירה באוכלוסיה, אבל לא אצל עובדים במפעלי פופקורן, במיוחד העובדים בשלב של ערבוב שמן חם עם החומר וריסוס של התערובת על פני גרעיני התירס, תהליך המעביר את החומר לאוויר ולמערכת הנשימה של העובד. המחלה גורמת לצלקות בדרכי הנשימה הקטנים, כך שהעובד שנפגע צריך להלחם על כל נשימה. אין ריפוי למחלה, אין תרופה למחלה! המוות מגיע לאחר מספר שנים של סבל קשה. המידע על כך שהחומר מסוכן מצוי וידוע, אבל אף אחד מרשויות הבריאות או ארגוני הבטיחות בעבודה לא עושים דבר לקידום חקיקה בנושא כדי לוודא שהעובדים לא יחשפו לחומר המסוכן ויפגעו. קיים מידע שאלף חומרי טעם וריח סינטטיים מסוכנים. אך, רק עבור 50 חומרים קיימת הגדרה של ערכי חשיפה. החומר Diacetyl מסוכן ביותר גם בחשיפות נמוכות. לא ברור אם העובדים בדוכני פופקורן, בטעם חמאה, גם הם בסיכון חשיפה, מאחר שהדבר לא נבדק! כ 160 עובדים שחלו בארה"ב בשנים האחרונות הגישו תביעות. 58 כבר זכו בתביעה. האחרים מחכים להחלטת בית המשפט. מידע נוסף ניתן למצוא באתרים: http://en.wikipedia.org/wiki/2,3-butanedione http://www.cdc.gov/niosh/topics/flavorings/pdfs/bo-worker-fact-sheet.pdf#search=%22CDC%20MSDS%20Diacetyl%22
יש חומרים "תמימים" נוספים הגורמים נזק לעובדים על ידי חשיפה נשימתית, לדוגמה: 1. אבק סוכר 2. אבק קמח 3. אבק עץ (זה כבר יותר ידוע) 4. סיבי כותנה אני מאמין שגם אדים ואבק של חומרים "ידידותיים" נוספים עושים בלגן בריאות ולכן חיבים למנוע חשיפה. חוץ מזה עדיף לשפוך חמאה אמיתית על הפופקורן זה יותר טעים.