דילמה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/09/2006 | 15:41 | מאת: לילוש

משרד הבריאות מבקש שעובדי המטבח ינעלו נעלים שניתן לרחוץ היטב משרד העבודה והפיקוח דורש נעליים סגורות שלא כל כך ניתן לשטוף. לאחר שטיפה הנעלים לא ניתנות לנעילה וכל היום על הרגלים צריך נעלים נוחות. אז ממי נקבל הערה במבדקים ממשרד העבודה או משרד הבריאות?

11/09/2006 | 13:04 | מאת: צביקה גרינברג

לילוש שלום נתקלתי בבעיה זו. מבדיקה שערכתי עם "הילטון" נמצא שהם משתמשים בארץ ובכל העולם ב"קבקבים" בצבע לבן בלבד. הם קונים את הנעל במרוכז ומוכרים לעובדים ב-100 שקל. מי שקונה נעל כזאת לבד משלם 200 שקל. משך החיים של נעל כזאת מותרת עד 1 חודש. אני התפלאתי איך העובדים מוכנים לשאת בהוצאות כאלה יקרות. אני נותן לך קשורית לנעל - קבקב לבן למטבח שהוא קצת יקר - 80 דולר. http://www.bragardusa.com/White-Sven-Chef-shoes-p/3909-3601.htm צביקה

13/09/2006 | 09:46 | מאת: רוטשילד

צביקה - נראה לך שמישהו בתעשיה המקרטעת ישלם סכומים כאלה לנעלי עבודה ? ובנוסף לא פתרת את הדילמה של הבטיחות - דורשים נעל סגורה ולא כפכפים כמו שאתה נותן קישור

14/09/2006 | 06:49 | מאת: צביקה גרינברג

רוטשילד שלום לא ניראה לי שהתעשייה תוכל לעמוד בכך וצריך לבדוק איך הילטון עושים זאת בפועל. לגבי נעל סגורה גם אני תהיתי. אך מהילטון נמסר לי שכך זה בכל העולם. הבעייה במציטבח היא שנשפך חומר חם על הרגל וצריך לזרוק מייד את הנעל. הקבקב מאפשר שחרור מהיר. נעל סגורה אינה מאפשרת שחרור ולכן אם נשפך חומר צורב יש בעייה בשל הלכדותו בתוך הנעל. אינני משוכנע שהילטון צודקיעם בנתוח שלהם אבל כך הם נוהגים בכל העולם. באותה הזדמנות צריך להזכיר שהנעל היא אורטופדית והיא מאד נוחה לשימוש ואין לה בעייה של התעייפות כמו נעל סגורה. צביקה

14/09/2006 | 10:58 | מאת: עוזר

אהבתי את התשובה האם יש לך גם טיעון מוחץ לשכנע את המפקח שנעל פתוחה מאחור תחשב כנעל בטיחות למשל כאשר חפצים נופלים על הרגל, עוד תאונה נפוצה במטבח

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות