תבנית אפיה קרמיקה עדינה מאוד?
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
בוקר טוב ורד: ) אני יודע שהפורום אינו עוסק בייעוץ אבל קניתי תבנית אפיה קרמית מאוד עדינה ויקרה שכתוצאה משימוש השחירה בצדדים והשחור אינו יורד חומרים שיכולים לפרק את השחור מבלי להזיק לתבנית? וגם ראיתי באיזשהו פורום שיש להשרות את הכתמי בשחורים במשך כ4 שעות בחומץ וסודה לשתייה זה יכול לפגוע בתבנית השריה כזו ארוכה עם סודה וחומץ?
משעשע אותי כל פעם שמציעים לנקות דברים בערבוב של חומץ וסודה לשתיה. לא יעשה שום דבר! כאשר חומץ (חומצה) מתערבב עם סודה לשתיה (בסיס) הם מנטרלים אחד את השני ונשאר מלח מים, פחמן דו-חמצני. עד כמה שאני יודעת חומרים אלה לא מנקים. מה שמנקה זה הקרצוף שאנשים מקרצפים או שנשארת קצת חומצה אם לא היה ניטרול מלא, והבנתי שאת לא רוצה לקרצף את הכלי. השריה ארוכה לא בעיתית כי בעצם אין כבר חומר. יכול להיות שהשריה ארוכה במים, פשוט מרכך את הכתמים ואז קרצוף יוריד אותם עם קצת סבון. אבל לא בהכרח שיקרה. מעבר לזה...יש חומרי ניקוי מאוד טובים ועדינים, שיעשו עבודה טובה, משתמשת בהם כי גם לא אוהבת לשפשף ולא אוהבת שהתבניות לא נקיות. תחפרי עוד קצת באינטרנט, לא קבוצות... נקווה שתמצאי.