שאלה לגבי שמן בבישול?
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
בוקר טוב ושנה טובה ורד:) הבנתי ששמן זית בתנור כשמגיע לנקודת העישון שזה בדרך כלל 180-220 אז משתחררים רעלנים/רדיקלים חופשיים כשאני מבשל ושם זמן זית בתבשיל והמים רותחים בנקודההגבוהה ביותר האם זה מגיע לטמפרטורות האלו? כמה מעלות מים בבישול יכולים להגיע במקסימום?
מים רותחים ב 100 מעלות (או קצת פחות) רק לדייק, כל שמן לא רק שמן זית.
ערב טוב ותודה על המענה ואם המים ירתחו בצורה החזקה ביותר לפרק זמן מאוד ארוך זה יכול להגיע לטמפרטורות של 200 ומעלה?
אין מצב. 100 מעלות, ירתח עד שהמים יגמרו, כל הזמן 100 מעלות.
ושמן עם מים בכל מקרה לא יגיע לנקודת העישון של ה180-220 אני לא טועה נכון?
נכון