שאלה לגבי תבשילים מוכנים בעטיפות פלסטיק?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/05/2025 | 18:20 | מאת: רוני

שבת שלום ורד:) רוצה לשאול לגבי מוצר ספציפי שזה סלק מבושל שמוכנס לתוך שקיות ניילון/פלסטיק עבות האם יש חשש ששמים את הסלק לפני שיתקרר לגמרי בעטיפת פלסטיק ואז החום יגרום לזליגת חומרים לתוך האוכל?

הנחות היסוד שלך שגויות. הפלסטיק מיועד למזון, לא זולגים ממנו חומרים אסורים. ולמה רק סלק? ומה עם כל שאר המוצרים שנארזים בשקיות פלסטיק? ולמה החלטת שבטעות אורזים לפני שמתקרר? ואולי בכלל התהליך הוא אריזה בחום, מה שסביר יותר מבחינת איכות המוצר. זה תהליך תעשייתי לא בישול ביתי שעושים מה שנוח.

11/05/2025 | 07:36 | מאת: רוני

בוקר ושבוע טוב:) החברות שמשווקות את התבשילים/סלק האלו מפוקחות? הכוונה יש תקינה? או ביקורת של מכון התקנים/בריאות וכולי והאם זה נדרש על גבי האריזה לחפש אישור כזה על גבי האריזה

סלק ? זה מה שמדאיג אותך מכל המוצרים שיש ? לא תרד ולא ברוקולי ולא שאר הירקות הארוזים ? תקן ? ממש אין ולא צריך שיהיה. כל מוצרי המזון מהצומח בבקרה של משרד החקלאות ושל משרד הבריאות. לא צריך סימון ולא דברים מעבר. גם על העגבניה (אין תקן) אין תווית ואין סימון מעבר.

11/05/2025 | 16:14 | מאת: רוני

את צודקת כולם ארוזים אבל הסלק הוא היחיד שמבושל ומושם בשקית פלסטיק לכן החשש לכן השאלה האם זה בטיחותי לאכול את הירק הזה לאחר בישול כשהוא מונח באריזת הפלסטיק שלו?

ממש לא. יש עוד הרבה ירקות ופירות מבושלים בדרגות שונות ובתערובות שונות ששמים באריזות פלסטיק. "הסיכון" היחיד, שאם האריזה נקרעת ותראי את זה, הסלק יכול להעלות עובש, בדיוק כמו כל ירק ופרי וזה לא בדיוק בעיה שצריכה להדאיג מאוד.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות