ג'ל נגד נמלים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/04/2025 | 22:25 | מאת: רוני

שלום רב, אני אמא לתינוק בן חודש ומניקה,רציתי לדעת כמה זמן החומר הפעיל בג'ל נמלים, פיפרוניל, נשאר פעיל מרגע המריחה? לפני כחצי שנה מרחתי את הג'ל במקומות שונים בבית, כמובן עם כפפות, לפני שהבנתי כמה זה יכול להיות מסוכן לתינוקות וילדים ועכשיו אני נורא חוששת כיוון שמפחדת שהילדים יצליחו להגיע לזה ואיכשהו אני אחשף לחומר, אפילו לנקות את החומר בעצמי אני חוששת.ניסיתי להתקשר למרכז הטטרולוגי אך לא היה. מענה. אם נניח הבובה של הילדה נגעה בחומר שנמרח מלפני חצי שנה ואז עלתה עלהספה עם הבובה ואז אני ישבתי שם או נגעתי בבובה? כמה זה מסוכן לי או לה? יש אזורים עם ג'ל גם מלפני שנתיים ושלוש גם זה מסוכן?ואם כן עד כמה? ולבסוף,אם אפשר המלצות איך לנקות את זה? ואיך להתנהל עם הילדים למול זה?

גם כפפות לא צריך בשימוש במוצר המיועד לשימוש ביתי. "חומר ההדברה" נמצא בכמות אפסית. גם החומר המרוכז בסיכון נמוך ביותר. ברור שלא מומלץ לאכול אותו, אך מגע מזדמן לא יגרום לבעיה לא לך וגם לא לילדים. ו... חצי שנה אחרי? לא שטפת את הבית? בכל מקרה החומר כבר מזמן איננו שם. זה לא ששמים ויפעל למשך חודשים ושנים. שמים, הוא עושה את העבודה וזהו. כמה ימים ונגמר.

27/04/2025 | 11:57 | מאת: רוני

תודה רבה על המענה ואוסיף ואומר שהידע המקצועי שאת נותנת אפשר לי להתגבר על הרבה חרדות שנוצרו בעקבות כל מני ידיעות לא מקצועיות ברשת. תודה. ולשאלתך ניקיתי את הבית אך לא את הפינות שבהן פיזרתי את החומר,פחדתי שאבוא עם זה במגע ואפזר את זה בבית. זה אומר שגם אם לא ניקיתי שם זה לא מסכן אף אחד היום?ואפשר לנקות את זה רגיל?

תודה, שמחה שיכולה לעזור ולא במעט. בהחלט, לנקות חופשי לגמרי. אין בעיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות