דרכי הדבקות בנגיף שפעת העופות?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/04/2006 | 01:04 | מאת: זיו צח

בקיבוצים ולעיתם גם בגנים ציבוריים בעיר יש עצי שסק,תפוז,תותים שחורים אנשים פשוט קוטפים מהעץ ואוכלים.הרי זו דרך לחזור אל הטבע. אבקש לשאול האם כיום כאשר קוטפים ואוכלים יש סיכון להדבק מהפרי בנגיף כלשהו שעובר מהצואה של הציפורים? ואם כן המסקנות לכולנו כמובן הם לא להיות ספונטניים ולאכול ישר מהעץ אלה לרחוץ היטב ורק אז לאכול.....

16/04/2006 | 11:13 | מאת: יעקוב

אוסיף לשאלתו של זיו שאלה משלי פטריות שמפניון ותות שדה חביבים עלי במיוחד והם הרי גודלים בשדה ויש קושי רב לרחוץ אותם לפני האכילה כי הם ספוגיים האם הרחה ליקוק לשלשת של ציפור או יונה או חסידה או נמייה או ארנבתשמסתובבים לעיתים בשדה הפתוח יכולים לסכן אותנו?

16/04/2006 | 14:39 | מאת: דורון

אם אתה מדמיין כפריות צעירות וחינניות מלקטות פטריות באחו אתה ממש טועה! פטריות מגדלים בצורה תעשיתית על קש וזבל סוסים (מה עם הטטנוס?) בחדרים מבוקרים אקלימית. תות שדה מגדלים בחממות. תרנגולות מגדלים בלולים תעשייתים שזבוב לא נכנס לשם. הכל תעשיה . אז אם יש לך מזל והזדמנות לאכול משהו ישר מהעץ או מהשדה קדימה, תשטוף קצת במיים ותאכל בתאבון. אולי זה לא בריא אבל זה טעים!

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות