בן זוג במצב של חוסר שליטה

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

12/04/2016 | 20:07 | מאת: אנונימית

שלום, אני בזוגיות כבר כמעט שנה, זוגיות שידעה עליות ולא מעט מורדות. בן-זוגי הוא בנאדם לא קל להתמודד איתו, הוא לא רגוע, הוא עצבני כמעט כל הזמן, הוא תמיד מחפש בדברים הקטנים בי או בקשר מה לא טוב ומה גורם לו לתסכול, למרות שהדברים נורא שוליים וחסרי משמעות לאדם הממוצע. הרבה פעמים הגעתי לסף הרמת ידיים והוא התנצל ואמר שלא התכוון למה שאמר ושהוא לא יודע מדוע הוא ככה ושהוא לא רוצה לפגוע ולא רוצה לאבד אותי. אני מאמינה בו חשוב להגיד, הוא מאוד אינטליגנט, הוא יודע להתנצל כשצריך וגם מודע לבעיות שלו. אני מאמינה שהוא רוצה להתגבר עליהן אבל לא יודע איך לעשות זאת. הבנתי ממנו שהיה בטיפולים פסיכולוגיים בעבר שלא תרמו לו בכלום ולכן אינו מאמין בזה. אתמול שוב היה לנו ריב שכבר לא יכולתי לספוג את ההטחות שלו בי ואמרתי לו שאני מרימה ידיים. עם כל הכאב וכל האהבה. היום הוא שוב התנצל מכל הלב ואמר שהוא לא יודע למה הוא הורס כל דבר טוב בחיים שלו ושהוא אף חושב מחשבות אובדניות. הרגעתי אותו מיד ואמרתי לו שהוא חייב עזרה מקצועית והוא הסכים. אך כמו שאני מכירה אותו הוא לא יעשה עם זה כלום וזה רק עניין של ימים עד הפיצוץ הבא. אני אובדת עצות באיך ניתן לעזור לו. אני רוצה להקים איתו משפחה, הוא בנאדם מדהים. אבל אני פוחדת שההתנהגות שלו עוד עלולה להרוס אותי, אם לא תטופל ותתמתן. בבקשה איך אוכל לעזור לו?

אנונימית שלום, אני חושבת שהתשובה ברורה לך, הוא לא מסוגל לשנות את זה בעצמו, לדעתי כדאי לפנות לטיפול התנהגותי קוגנטיבי, ואולי גם לשקול לקחת תרופה כמובן רק בהתייעצות עם פסיכיאטר.במידה ולא יעשו הצעדים האלה, אז ימשיך אותו דפוס והשאלה היא האם את רוצה לחיות ככה. ברור לי שיש לו תכונות טובות שאת אוהבת ולכן את נשארת איתו , את צריכה להחליט האם חוסר השליטה הזה הוא משהו שאת יכולה להכיל ואם לא אז להתנות את המשך הקשר בטיפול מתאים. בהצלחה עירית

מנהל פורום שווה לכל נפש