מחשבה אוססיבית על המסגרת בה אני נמצאת

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

22/12/2022 | 07:25 | מאת: רינת

שלום עירית. רציתי להתייעץ איתך על משהו שמפריע לי. לפני חצי שנה אבא שלי נפטר והתחלתי ללכת לפסיכיאטר פעם בשלושה חודשים ולשיקום.מאז שאני אצל פסיכיאטר אני תמיד בחרדה שיום אחד הוא יחליט לאשפז אותי זה מין מחשבה טורדנית כזאת. המצב שלי טוב בשיקום תמיד מחמיאים לי שכל הכבוד שאני עוזרת לעצמי גם לבד אבל בכל זאת יש לי מחשבה טורדנית שיום אחד הפסיכיאטר יאשפז אותי וזה משפיע עלי מאוד ואני מפחדת ללכת אליו. איך אני יכולה להוציא את המחשבה הטורדנית הזאת? אני יודעת שזה סתם מחשבה אבל המחשבה הזאת מפריעה לי ולפעמים אני שואלת את עצמי למה אני צריכה את המסגרת הזאת עדיף שאני יעזוב. רציתי לשאול עוד דבר איזה טיפול מתאים למחשבות טורדניות? או איך אני יכולה לעזור לעצמי עם מחשבה טורדנית כזאת? אשמח למענה תודה רבה ויום נפלא

רינת שלום, מאחר שאת יודעת שזאת סתם מחשבה וזה לא יקרה , אין טעם להתעסק בתוכן חשוב לתרגל אי הזדהות עם המחשבה להגיד זאת רק מחשבה שעוברת בראש להגיד את המחשבה מהסוף להתחלה לשיר אותה, או לדמיין שאת תולה אותה על רכבת נוסעת הטיפול המתאים הוא CBT בהצלחה, עירית

22/12/2022 | 07:45 | מאת: רינת

יום נפלא

מנהל פורום שווה לכל נפש