טיפול בהפרעת אישיות גבולית

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

02/12/2018 | 10:30 | מאת: הילה

כבר חודש שאני מחכה לתור במרפאות חוץ לשם קבלת טיפול פסיכיאטרי תרופתי בנושא כביכול מה שהרופא במקום אחר אבחן אותי הוא לא אשפז אותי אני לא חס וחלילה מסוכנת פיזית לעצמי או לסביבה בחיים לא פגעתי באף אחד פיזית ולא פגעתי בעצמי ולא ניסיתי להתאבד אני אוהבת את החיים ורוצה לקבל טיפול נכון רק יש לי בעיה עם התנהגות מילולית בגלל טראומה שעברתי לפני שנים רבות באשפוז כפוי שעברתי שם התעללות זה היה יום אחד ושחררו אותי וגם והייתי רק בטיפולים במעקב תרופתי בלי אשפוז ובשיקומים כרגע אני ממתינה באי וודאות והפחד היחידי שלי שיאשפזו אותי כל אני מבקשת מהמשפחה שלי תמיכה במקום זה כל פעם שאני מדברת על הטיפול הם צורחים עלי על תדברי על זה תפסיקי להתעסק בזה וזה עוד יותר מעצבן אותי העצבים זה רק בגלל ללכת לטיפול תרופתי פסיכיאטרי אז שההורים שלי מעצבנים אותי יש לי דחף לקלל ולצעוק עליהם כי זה מעצבן אותי גם ההתנהגות שלהם הלכתי לרופא והוא אמר שהוא יזרז את זה כבר כמה פעמים הלכתי לאותו רופא שיפנה אותי והבטיח שהוא יזרז את זה פניתי למרפאות הרבה פעמים וכל פעם הם אמרו לי שהם יחזרו אלי ועדיין לא חזרו פניתי לרופא משפחה הוא נתן לי כדור להרגעה ואמר שידבר עם אימא שלי ואמר שהוא מבין את הפוסט טראומה ושאמתין בסבלנות יש לי דפיקות לב בגלל האי וודאות מה יגידו לי בטיפול עוד לא התקשרו אלי המשפחה רק מתעצבנת שאני מפחדת מזה ועל הטיפול אין לי עזרה כרגע מאף אחד בגלל האי וודאות ומתי יקראו לי לטיפול אני פוחדת מאשפוז זה רק חרדה שלי אף אחד לא דיבר איתי על אשפוז ואני לבד עם עצמי עצבנית מתוחה אין לי עם מי לדבר מה עושים במצב כזה? באתי כמה פעמים למיון וגם התקשרתי הוא אמר שהוא יזרז את זה או שעם אני מתקשרת הם מנתקים לי בפנים גם במרפאות כל הזמן אומרים לי חכי בסבלנות אני מאובחנת גם כחרדה ולקות אינטלקטואלית קלה לא רוצה להיות במסגרות לא אשפוז אני עצבנית מתמודדת עם עצמי לבד אין לי ברירה עם דפיקות לב של חרדה עצבים רק בגלל הטראומה שעברתי באשפוז שעברתי לפני המון שנים אין לי עזרה כדי להרגיע אותי עד קבלת הטיפול אני כותבת לך ממש רועדת מעצבים עם דפיקות לב וכועסת גם על המשפחה וגם על עצם התנהלות הרופאים עם אני באה אני רוצה לקבל טיפול נכון ותומך ולא טיפול שגוי אשמח עם תוכלי לעזור לי איך אני יכולה להתמודד עם האי וודאות והחרדות עד הטיפול בלי לפנות לאף אחד כי אף אחד לא עוזר לי בקשר לזה מה לעשות כדי להירגע? אני עצבנית חרדה ויש לי דחף לענות למשפחה עכשיו ולרופאים אחרי מה שעשו לי כבר התפרצתי על הרופאים בקללות אבל לא אשפזו אותי הם כל כך עולים לי על העצבים בגלל הטראומה והטיפול השגוי שעברתי אשמח עם תוכלי לתת לי טיפים איך להרגיע את עצמי לבד ולטפל בעצמי לבד עד שיתקשרו לקבוע לי תור ועד הכניסה לטיפול אני ממש מודה לך מקווה שאת מבינה אותי כל העצבים והדחף לענות זה רק בגלל העצבים מהפוסט טראומה שעברתי בטיפולים הקודמים ובאשפוז הכפוי ובגלל זה עזבתי את הטיפול גם מאז המון שנים לא הייתי בטיפול אני רועדת עצבנית רק בגלל זה איך מרגיעים את החרדה והעצבים? איך אני יכולה להרגיע ולטפל בעצמי בלי עזרה של אף אחד עד ההגעה לטיפול? ממש תודה מכל הלב

02/12/2018 | 10:35 | מאת: הילה

זה גם עצבים מהרופאים שלא יודעים לטפל כמו שצריך לפחות אצלי הם עשו לי טיפול שגוי מה יצא מזה? שבגללם עזבתי המון שנים את הטיפול? זה טיפול? בגלל זה אני צריכה להגיע להפרעת אישיות גבולית? ולהיות חרדה ללכת לטיפול שביקשתי זה אני ביקשתי מהרופא טיפול חוזר אבל מעצבן אותי מצד שני שאני חיה באי וודאות זה מכניס אותי עוד יותר לעצבים שאני גם קוראת במאמרים באינטרנט על המחלה שיש בו גם אשפוזים אבחנות זה מעצבן אותי מכניס אותי לעצבים וחרדות איך אני מרגיעה את עצמי? גם אין לי חשק לצאת מהבית בגלל החרדה מאי ודאות ומה יעשו לי בטיפול במרפאה?

02/12/2018 | 10:52 | מאת: הילה

כן קיללתי את הרופאים כי הם לא יודעים לטפל כמו שצריך זה גם מהפוסט טראומה שהיו לי מהטיפולים השגויים הקודמים שעברתי שבסוף החלטתי לעזוב בגלל ההתנהגות שלהם כלפי מה יוצא להם מזה? או שהם רוצים לטפל כמו שצריך באהבה בתמיכה אני יודעת שיש עוד הרבה כמוני שיתלוננו על אופן הטיפול הפסיכיאטרי כאן במדינת ישראל לא רק אני מתלוננת ועצבנית מהם אני רוצה טיפול נכון עם אהבה והוגנת ולא טיפול שגוי

02/12/2018 | 11:42 | מאת: הילה

אשמח למענה זה הכל בגלל הפוסט טרואמה שעברתי בטיפולים הקודמים ובלי עזרה ממשפחה ומהרופאים שביקשתי חודש אני מחכה ולא התקשרו לקבוע לי תור אשמח לעזרתך איך לפחות עצמית אוכל להירגע ולהרגיע את החרדה

02/12/2018 | 11:43 | מאת: הילה

תודה רבה

הילה שלום אני מבינה שמאוד קשה לך לחכות, גם להיות באי ודאות זה קשה. את יכולה בנתיים להשתמש בכדור הרגעה שרופאים המשפחה נתן לך מאד כדאי לצאת להליכה כאשר את מרגישה כעס על המשפחה אולי הם לא יודעים איך לעזור לך ולא מתכוונים לעשות לך רע אבל את צריכה התייחסות טיפולית וברור שזה קשה לחכות תנסי לזכור שהרבה מהמחשבות הרעות זה פחדים וחרדות ולא מה שקורה במציאת כרגע בהצלחה עירית

מנהל פורום שווה לכל נפש