התאהבות בדמות שלא אמיתית

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

11/11/2017 | 11:17 | מאת: לוחמת

אני בת 32 ועברתי הרבה בחיים. מטיפול באבא שנפטר, עד התמודדות עם דודה מתעללת נפשית ופיזית וחיים עם אוסידי מגיל 6. על הכל התגברתי ואני אדם מאוד בוגר ומבין ואפילו מנהלת בהתנדבות 2 פורומי תמיכה נפשית. אני תמיד אהבתי מצויקים ובכלל כי בנפשי אני מאמינה בלשמר את הילד הפנימי. העיניין שיש סידרה מצוירת (סדרה מאוד בוגרת עם המון משמעויות) ואני התאהבתי באחד מדמויות הגברים שם. אני מודעת גם למה דווקא בו, כי הוא מזכיר לי את אבי באופי. אני לא טיפשה אני יודעת שזה לא אמיתי ולכן זה כל גך כואב לי. תחושת הכמיהה הרצון במגע, בחיבה שלו. אני רואה אותו ואני נשברת מבפנים כי בתוכי אני יודעת שבמציאות אני לא אמצא גבר כמוהו. מה עושים?

לוחמת שלום השאלה היא האם עיבדת את האבל על אבא, נראה שלי שאת לא משתחררת מהאידיאליזציה וההרגשה שאין בעולם משהוא שאת יכולה לאהוב מאחר ואף אחד הוא לא כמו אבא שלך, זה עלול להכשיל אותך ביכולת למצא זוגיות. נראה לי שרצוי לטפל בזה, מאחר ואת בחורה עם כוחות שמסוגלת להתמודד עם קשיים, יש סיכוי גדול שגם תצליחי בזה. בהצלחה עירית

מנהל פורום שווה לכל נפש