הפרעת אכילה אצל ילד בן 8.5 שנים

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

27/02/2017 | 18:05 | מאת: רינת

שלום, הילד שלי הפסיק לאכול אוכל מוצק, כחודש ימים אוכל רק מעדנים וגבינה בטענ שקשה לו לבלוע, עשינו גסטרוסקופיה, צילומים וכד' - ללא ממצאים מרגישה חסרת עונים נא עצתך תודה

רינת שלום האם קרה משהו לפני חודש שאולי התחיל את זה, האם הוא היה חולה אולי הקיא או כאב לו הגרון, יש אפשרות שהוא פוחד לאכל אוכל מוצק. כדאי לנסות לעשות תוכנית מאד הדרגתית, ולהסביר לו שאתם מקבלים שקשה לו ותעזרו לו מאד לאט ובסבלנות לאכל קצת יותר דברים, למשל אפשר לאכל מרק, או את החלק בפנימי של חלה רכה, לנסות בהתחלה להגיד לו לאכל רק ביס קטן ומאד בסבלנות ,להגיד לו שהתייעצתם וככה צריך לעשות כדי להתגבר על הקושי לבלוע. מקווה שזה יעבור, אם לא צריך להתייעץ עם פסיכולוג ילדים בהנחה שרופא הילדים אומר שאין בעיה רפואית. בהצלחה עירית

מנהל פורום שווה לכל נפש