אבא במצב נפשי ופיזי לא טוב

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

11/01/2017 | 12:22 | מאת: אנונימית

שלום עירית. אני בחורה בריאה כרגע אני גרה אצל ההורים כי אין לי אפשרות אחרת לגור במקום אחר גם אין לי כסף לקנות דירה כרגע.אני גרה עם ההורים אבא שלי עבר את גיל 80 כנראה חס וחלילה אני מקווה שלא מתחיל עם דימנציה ויש רגעים שהוא מתפרץ בבית ואימא שלי נכנסת ללחץ ואני מבוהלת ומתחילה להיכנס לחרדה אני מאוד רוצה לעזור לאבא שלי ולהורים שלי ואני עוזרת להם אבל גם יש לי חיים משלי ורציתי עם תוכלי לתת לי עצה וזה מאוד חשוב לי מה לעשות כדי לא להיות בחרדה בזמן שאבא שלי מתחיל להתפרץ או להרגיש לא טוב כי קורה לי שאני יושבת בחדר עם חרדה שיקרה לו משהו ומתחילה לבכות ולהיכנס לחרדה.ככה החיים שלי בסדר גמור.אשמח עם תוכלי לייעץ לי ללא טיפול כזה או אחר איך להתמודד לבד במקרה כזה.אני מאוד מודה לך מקרב לב זה מאוד חשוב לי העצה שלך אני רואה שאת עוזרת פה לאחרים בצורה נפלאה אודה לך על עזרתך בעצה איך להתמודד אישית עם המצב.יום נפלא.

שלום אני מבינה שקשה לראות את אבא במצב כזה. לדעתי יש 2 דברים חשובים שאת יכולה לעשות על מנת שיהיה קצת יותר טוב. הראשון ללכת לדבר עם רופא המשפחה של אבא שלך כדאי שיאבחנו מה קורה לאבא שלך, זה חשוב גם בשבילו כי אם יש התחלה של דימנציה יש טיפול שעשוי לעכב את התקדמות המחלה ואם יש סיבה אחרת להתפרצות גם יתכן שיש טיפול, בדרך הזאת גם הוא יזכה לטיפול מתאים וגם את תרגישי שעזרת כמה שאפשר. הדבר השני הוא ההתייחסות שלך למצב ומה לעשות כאשר יש התפרצות , את יכולה לנסות לדבר עם עצמך שאת כבר מכירה את ההתפרצויות ויודעת שזה יעבור, לנסות להתעסק במשהו אחר, לקרא, לראות טלויזיה או לדבר בטלפון, אפשר גם לצאת ולעשות סיבוב בחוץ. אני מקווה שכאשר אביך יקבל את הטיפול המתאים יהיה יותר קל. בהצלחה עירית

11/01/2017 | 16:31 | מאת: אנונימית

אני ממש מודה לך עירית מכל הלב על העזרה והתמיכה תודה.

מנהל פורום שווה לכל נפש