חרדה מתוך שינה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

09/03/2015 | 11:38 | מאת: מור

שלום, אני בשבוע 18 להריון שני. אני בד"כ בנאדם מאוד שמח ולא דיכאוני בהריון הראשון שלי בסביבות חודש 8 התחילו לי חרדות שהייתי מתעוררת מהם, הייתי מתחילה לבכות מרגישה כאילו אני עומדת למות ולחצים בחזה משהו שלא נשלט. הייתי מפחדת כשמגיע הלילה לא להרדם, מאז היתה לי טראומה להכנס להריון שני. כיום 4 שנים אחרי בע"ה אני שוב בהריון וכל ההרגשות של פעם חזרו לי אך מוקדם מידי אני מניחה שזה התקף חרדה, אני מנסה להשתלט עליו אבל זה לא מתסכל. אני ישנה אולי 3 או 4 שעות בלילה ולמחרת אני ממש גמורה מעייפות. האם תופעה כזו מוכרת ומה ניתן לעשות? קניתי רסקיו לילה ולא חושבת שזה כל כך עוזר, חשבתי ללכת לפסיכיאטר אבל לא מוכנה שזה יפגע בעובר. אשמח לשמוע מה הצעתך מנסיונך...

09/03/2015 | 13:54 | מאת: ד"ר גבי אייזנברג רומנו

שלום מור תקופת ההריון והלידה הן בהחלט תקופות רגישות יותר מבחינת נשים להופעת תסמינים חרדתיים.לשינה חשיבות רבה,וככל שהשינה נפגעת יותר, כך הסף להופעת החרדה יורד גם הוא. יש מספר דרכים בהן ניתן לטפל בנושא-ניתן לפנות לפסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדה בשיטה יעילה המכונה טיפול קוגנטיבי התנהגותי.בטיפול כזה תלמדי שיטות להתמודד עם התקפי חרדה, יתכן עד כדי הכחדה שלהם.ניתן להשתמש גם בתרופות הנחשבות בטוחות בהריון להפחתת החרדה וטיפול בהפרעת השינה. בכל מקרה מציעה לפנות לאנשי מקצוע המתמחים בטיפול בנשים בהריון. ניתן לפנות דרך המרפאה הציבורית(למשל באיכילוב )או באופן פרטי. התופעה מוכרת וניתנת לטיפול ויפה שעה אחת קודם. בהצלחה ד"ר גבי אייזנברג רומנו

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה