חרדות בהריון אופציונלי

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

16/01/2014 | 01:21 | מאת: זי

שלום, אנחנו מנסים להכנס להריון, לפי בדיקת ביוץ ביתית נראה כי הוא התרחש לפני מספר ימים. אחרי מקלחת לוהטת אתמול בערב (כך אני אוהבת את המקלחות שלי) פתאום נזכרתי שלא טוב להתקלח במים חמים מידי בזמן ההריון (בעיקר בהתחלה) ונכנסתי לחרדה שממש שיתקה אותי במשך כל הערב, שאם אני בהריון אז בטח עשיתי נזק לעובר. כל הלילה התעוררתי רבות עם המחשבה המהדהדת הזאת וכל החלומות שהיו לי סבבו סביב החשש. בבוקר דיברתי עם אמא שלי שגם היא אוהבת להתקלח במים חמים מאוד והיא הצליחה להרגיע אותי עם העובדה שהיא התקלחה כך לאורך כל ההריון שלה איתי. אבל אז התחלתי לדאוג שהמתח והחרדות שנמשכו כל כך הרבה שעות בטח עשו נזק לעובר (אם יש כזה) אני כל כך רוצה להצליח להרגע! האם מתח וחרדות בשלב ראשוני של הריון יכול לגרם נזק? אני רוצה להוסיף, שבמידה ואני בהריון, זה יהיה הריון שני. יש לי ילדה בת שנתיים וחצי. ההריון איתה היה רבוי מתחים, בשל דימומים, בשל גילוי שאני נושאת שתי מחלות גנטיות קשות (רק אחרי 3 שבועות לחוצים מאוד, קיבלנו תשובה לגבי בן זוגי שאינו נושא אותן), עברנו דירה וגם איבדתי קרוב משפחה יקר. אני כל כך רוצה הריון שני רגוע. אבל נראה שאיני מסוגלת לכך...

16/01/2014 | 05:40 | מאת: צביה רן

שלום לך, את תצטרכי ללמוד להירגע, ואפשר ללמוד את זה. דאגנות יתר גורמת לחרדות, התחושה שאין שליטה על הדברים. אבל החיים הם כאלו שעל הרבה חלקים מהם אין לנו שליטה, ולכן תצטרכי ללמוד לשחרר שליטה. עד שתעשי משהו בכיוון תוכלי לקנות תמצית "רסקיו" בבית מרקחת ולקחת לפי ההוראות. רסקיו היא תערובת של 5 תמציות באך שהן בטוחות לגמרי לשימוש בכל מצב, כולל היריון. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה