מפחדת פחד מוות מהלידה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

03/03/2012 | 06:47 | מאת: לילך

שלום, אני לילך בת 32, אני בהריון ראשון בחודש רביעי, וכל מה שאני מתעסקת בו שקשור להיותי בהריון הוא בלידה. אני מפחדת מעצמת הכאב, מהסיכוי ללידה שתארך יותר מידי זמן, מנזקים לעצמי בגלל דחיפה חזקה מידי או מוקדמת מידי, מהקרעים בנרתיק וכו וכו השיחות שלי עם המיילדת לא הולידו עזרה ממשית, אמרה לי שינחו אותי בזמן ושלחה אותי לקרוא שלושה ספרים באורך 200 עמודים כל אחד... שיחות עם נשים אחרות שילדו גם לא עזרו כי הן מסתכמות ב"כולן עוברות את זה אז יהיה בסדר" - ועל אף שברור לי שאעבור את זה, אני מפחדת מכמה נורא זה יהיה עד שאעבור את זה האם אין מקורות פרט לספרים עבי כרס (קורסים, סרטונים, אנשי מקצוע שזה תפקידם - אני חשבתי עד כה שזה חלק מתפקיד המיילדת) שיכולים לעזור? אני גרה בארה"ב ולא בארץ ולכן סוג המידע שעלי לחפש יעזור יותר מדוגמאות של מקומות ספציפים תודה רבה!!

03/03/2012 | 17:05 | מאת: צביה רן

שלום לילך, הפחדים שלך לגמרי מובנים והם משותפים לך ולנשים רבות אחרות. אני משערת, ואפילו בטוחה שזה לא ממש מנחם אותך. הרבה מהפחדים האלה נובעים מסיפורים ששמעת במשפחה או מחברות או שקראת. גוף האשה (וכל נקבה בטבע) נועד ללידה ומתאים לה. זהו תהליך טבעי שרק לעיתים רחוקות מצריך התערבות. בעבר נשים ילדו (בספריה של פרל באק על סין) בשדה ומיד חזרו לעבוד. כשאשה מגיעה ללידה רגועה ומשתפת פעולה הלידה בדרך כלל פשוטה, הקושי מתחיל כשאשה מתכווצת כולה, לרוב מהפחד. אני ממליצה לך למצוא מישהו שמטפל בפחדים אם בדמיון מודרך ואם ב-NLP, כדי להתכונן ללידה. אם תכתבי לי באיזה איזור את נמצאת יתכן שאוכל להמליץ לך על מטפל בשיטה שאני עובדת, שהיא שיטה שמאד משחררת מפחדים ומטראומות. כל טוב ואשמח לעזור בהמשך, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

03/03/2012 | 18:15 | מאת: מפחדת פחד מוות מהלידה

אשמח מאוד להמלצות. אני גרה באתנס, גורגיה. קרוב מאוד לאטלנטה. האם יש מינוח רשמי באנגלית לדימיון מודרך?

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה