פחד מהריון ולידה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

12/12/2011 | 14:50 | מאת: שלי

אני בת 25 אמא לילד בן 3. בהריון והלידה הראשונה היה ממש זוועה מחודש חמישי עם צירים הייתי מאושפזת הרבה. לידה עם זירוז ובלי השפעת אפידורל. אני חוששת נורא ומפחדת מהריון ולידה נוסף, אני רוצה עוד ילד אך אני כל הזמן דוחה את המועד להפסקת הגלולות מהפחד. אך מתגברים על הפחד הזה?

14/12/2011 | 09:08 | מאת: צביה רן

שלום שלי, היריון ולידה טראומטיים משאירים עקבות אם לא מטפלים בהם. המצב הזה בהחלט נקרא פוסט טראומה וכדאי לך מאד לטפל בו, כדי לחוות אחרת את ההיריון והלידה הבאים. זה ניתן לטיפול, וכדאי למצוא מטפל מתאים. בנוסף, תזכרי שכל היריון שונה מקודמו, וכך גם הלידות, חוויה אחת לא בהכרח מעידה על ההתנסויות הבאות. מאחלת לך כל טוב ואשמח לייעץ בהמשך, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה