חשש מהריון ולידה נוספת

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

01/05/2011 | 21:03 | מאת: מיטל

צביה שלום, אני בת 30 אמא לילד מקסים בן 3.5 שנים. יש לי בעל מקסים שבכל דבר תומך, עוזר ובאמת תמיד נמצא שם בשבילי בכל מצב. הבעיה שלי היא כזאת, לצערי חווית ההריון עם בני היתה נוראית, עד חודש 5 רק בחילות והקאות, מחודש 7 שמירת הריון בגלל צירים מוקדמים, לידה נוראית וטראומטית, התעלמות הצוות הרפואי בבי"ח, אפידורל וטשטוש שלא השפיעו, נוצרה פריצת דיסק כתוצאה מהלידה (סיבוך של בעיה קודמת), לבסוף באפיסת כוחות הלידה הסתיימה בוואקום עקב מצוקה שלי ושל העובר. תודה לאל הכל בסדר, אך אני חוששת שמבחינה נפשית אני לא מסוגלת להתמודד ולחוות זאתת שוב. גם התינוק היה קשה ביותר, סבל מריפלוקס וגזים ברמות שבלתי ניתן לתאר. קשה לי מאוד לחשוב על ילד נוסף (בעלי מעלה את הנושא הזה שוב ושוב), מצד אחד אני רוצה ומצד שני לא מסוגלת להתמוודד שוב עם הריון, בחילות, שמירת הריון, לידה קשה, תינוק קשה..... וכל "התיק" הזה. אני יודעת שיש נשים שחולמות להיות בהריון ולחוות את כל זה, אך אני פשוט לא מסוגלת. אני מרגישה ממש רע עם עצמי ולא יודעת מה לעשות, נכון שכל רגע שונה מהשנייה, אבל אם לא? ואם יותר גרוע? בבקשה מתחננת לעזרה.

02/05/2011 | 06:32 | מאת: צביה רן

שלום מיטל, את בהחלט מתארת חוויה קשה מאד בכל מה שקשור להריון וללידה הקודמים, ולא קל לחזור על חוויה מוכרת קשה. בעצם את נמצאת במצב שדומה לפוסט טראומה, וככזה צריך לטפל במצב הזה ורק טיפול מקצועי יכול לעזור. יחד עם זאת, תזכרי שאין הריון אחד דומה למשנהו וגם הלידה יכולה להיות שונה. אני מאד ממליצה ללכת לטיפול אם זה מתחום הפסיכולוגיה או הטיפולים המשלימים. אשמח לייעץ בהמשך. כל טוב, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה