חרדה חמורה מניתוח קיסרי שני

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

24/03/2011 | 22:27 | מאת: מעיין

ילדתי את בני הבכור בניתוח קיסרי לפני כ-11 חודשים. בע"ה ארצה להיכנס להריון בעוד כשנתיים או יותר...המחשבה על ניתוח בפעם השנייה קשה לי ביותר. הלידה היתה קשה ביותר, הייתי בחדר לידה, עם זירוז, צירים, אפידורל, פתיחה מלאה עד שנאמר לי כי האגן שלי צר ונכנסתי לניתוח קיסרי חרום. בעלי לא היה איתי כי לא הרשו לו, היה לי מאוד קשה פיזית לאחר הניתוח אך נפשית היה לי קשה עוד יותר. אני אדם מאוד חרדתי והמילה ניתוח מפחידה אותי מאוד. בחודשים הראשונים לאחר הלידה הייתי מתעוררת בלילות ונזכרת בניתוח ומתחילה לבכות. הדבר היחיד שהיה מרגיע אותי היה המבט של הבן המקסים שלי... בגלל הבעיה שיש לי כל שאר ההריונות שלי יהיו בניתוח קיסרי. בגלל הסיבה הזו אני לעיתים שוללת הריון שלישי... השאלה שלי היא לאיזה טיפול כדאי לפנות כדי לנסות ולהיות פחות חרדתית ויותר רגועה לגבי ההריון הבא?

25/03/2011 | 07:39 | מאת: צביה רן

שלום מעיין, בהחלט כדאי לך ללכת לטיפול, כי המצב שאת מתארת דומה למצב פוסט טראומטי, ובהחלט שאלת שאלה חכמה, לאיזה טיפול לפנות כי זה בהחלט יכול לעזור לך. את יכולה לשקול טיפול פסיכולוגי או כל טיפול שיטפל במטען הרגשי שיש לך. יחד עם זאת וללא סתירה לנושא טיפול, תזכרי שגם נשים עם אגן צר יולדות בלידה רגילה, וגם אם ניתוח קיסרי אחד היה טראומטי, השני יכול להיות רגוע ביותר. אני מכירה שנשים שעברו 4 ניתוחים קיסריים. אשמח לעזור ביעוץ אם אוכל. כל טוב, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה