קופי פייסט מהפורום בתפוז - חרדה מהיריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

11/12/2010 | 22:21 | מאת: נ.

היי. אני בת 27, נשואה שנתיים לבעלי היקר והמקסים. אני מוקפת בנשים הרות מכל צדדי - גיסתי, קולגות בעבודה, חברות, מה לא... ולכן הנושא מטריד אותי יותר לאחרונה. אני ובעלי רוצים ילד בשנתיים הקרובות - השעון הביולוגי שלו מציק לו יותר ממני :) (הוא בן 31) הבעיה היא שאני מפחדת. מפחדת פחד מוות מהריון. מפחדת מהשינויים הגופניים, מפחדת מאובדן שליטה על הגוף שלי, מפחדת מתחושות פיזיות רעות, ומה לא. יש לציין שאני אוהבת ילדים. מאוד. כבר התבדחתי בחצי רצינות שהייתי בשמחה מוכנה פשוט לקבל תינוק ולהסתדר משם, רק לא להכנס להריון... שתי עובדות שחשוב לציין: 1. קצת לפני שהתחתנו, נכנסתי להריון. לא ברור איך זה קרה, מאחר שאני לוקחת גלולות באופן קבוע. כשגיליתי את זה היה מאוחר מדי לעשות הפלה עם כדורים, ולא הסכמתי לשמור על ההריון - הייתי רק בת 25, וממש לא הייתי מוכנה לזה נפשית או כלכלית. ההפלה (גרידה) לא הייתה ממש טראומטית, אבל ההיריון (עשיתי הפלה בתחילת חודש שלישי) הפחיד אותי מאוד. סבלתי מבחילות איומות, דחפים משונים לאוכל, חולשה, כאבי ראש ושאר ירקות... מה שכמובן מפחיד אותי מה יקרה כשארצה להכנס להריון. 2. אני סובלת מהפרעות חרדה ודכאון. אני מטופלת בציפרלקס. מצבי טוב ואני בהפוגה סה"כ - עובדת, מבלה, מתפקדת בלי בעיה, אבל כמובן שהחרדות לא עוזרות גם פה... אז מה עושים? איך מתגברים על הפחד? מצד אחד, אני רוצה להכנס להריון, ורוצה ילד, מצד שני אני מפחדת ופשוט דוחה את זה עוד ועוד בגלל שאני לא מוכנה לחשוב על זה בגלל... תודה.

12/12/2010 | 07:41 | מאת: צביה רן

שלום לך נ. ראיתי גם את הודעתך בתפוז. הבעיה שלך, כפי שאת מתארת אותה היא בעיית חרדה ודיכאון. תרופות הן טובות, אך לא מספיקות. צריך להתלוות להן טיפול קוגניטיבי. האם את מקבלת טיפול כזה? אם לא, מומלץ ביותר. כמו כן, יש בבי"ח איכילוב קבוצה לחרדה מהריון ולידה ועכשיו פותחים קבוצה כזאת גם בחיפה, הסתכלי כמה הודעות למטה. אשמח לענות על שאלות נוספות. צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה