פחד מהריון שני

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

06/06/2007 | 13:14 | מאת: ענבל

לפני 6 שנים ילדתי את בתי היחידה בלידה כמעט טבעית.. ללא אפידורל או חומרים מאלחשים אך עם חתך הלידה היתה מהירה (10 דק') ללא כל סיבוכים. היום אני 6 שנים אחרי ומפחדת מאוד להכנס בשנית להריון מה ניתן לעשות עמ"נ להקטין את הפחד??

06/06/2007 | 18:10 | מאת: צביה רן

כדאי שתעשי רשימה מה מפחיד אותך ותבדקי עם עצמך עם הסיבה הזאת מוצדקת. לחילופין, אפשר להתייעץ עם איש מקצוע העוסק בפחדים וחרדות מהיריון ולידה. אשמח לעזור. צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בנשים הרות (ובני זוגן) עם קשריים רגשיים באמצעות פרחי בך ורייקי 08-9263369

06/06/2007 | 21:46 | מאת: טל ישראל

ענבל יקרה, קודם כל חשוב למצוא אדם המסוגל להקשיב לחששוות ולהבינם. הרפיה עוזרת בשחרר מתחים, יוגה מאוד משחררת (ישנו תרגיל ספיציפי שמשחרר במיוחד). צמח קמומיל לבנדר, גרניום ועוד, גםהם יכולים לעזור בהפחתת החרדות והמתחים. טל ישראל, מלווה בלידה. אשמח לעזור 054-4929387

06/06/2007 | 22:33 | מאת: איה

אותך? מה היה בלידה הראשונה שהיה ככ טראומתי עבורך ובגללו את פוחדת להרות שוב. החתך? הכאב בלי אפידורל? מה בדיוק? יש אפשרות עם איש מקצוע בתחום לעבור עיבוד של חוית הלידה הראשונה על מנת להתכונן לשניה. אני חושבת שזה יעזור לך כי הפחד של מה שהיה גורם לך לפחד זכרי שכל הריון שונה מקודמו וכן הלידה. בהצלחה איה

08/06/2007 | 02:48 | מאת: ענבל

אספר בקצרה: כשהתחילו לי הצירים עוד בבית החלטתי שאני לא מתפנה לביה"ח כ"כ מהר עברו 6-7 שעות והצירים התגברו ,התקשרתי למיילדת שעשתה לי את הקורס ה.ללידה והיא הגיעה אלי תוך חצי שעה בדקה אם יש לי פתיחה ובשיא הביטחון אמרה לי שאני לא אלד היום ושזה יקח יום יומיים. סמכתי עליה והיא הלכה לאחר כמה שעות נוספות הצירים התחילו להתגבר וכשספרתי כל כמה זמן נדהמתי לגלות שיש לי כל 2.5 דק' ציר. טסנו אני ובעלי לביה"ח הקרוב הכניסו אותי למוניטור ולאחר מכן לחדר לידה בשלב הזה ביקשתי אפידורל הוציאו את בעלי ואמרו לי לחכות לרופא מרדים שתכף יגיע. כנשארתי לבד בחדר פתאום החלו לי צירי לחץ והתחלתי ליילד את עצמי תוך כדי שאני קוראת למיילדות שבזמן הזה אמרו לבעלי שילך להפרד ממני כי כמו שזה נראה אני אלד למחרת,המיילדות הגיעו עוד לא הספקתי להגיד ג'ק רובינזון כבר היה לי חתך והתינוקת היתה בחוץ, בזמן שאני כותבת שורות אלה אני פשוט חושבת שאולי ההתנהלות של כל הגורמים המקצועיים הם אלה שגרמו לפחד שלי, אשמח אם לשמוע מה אתן חושבות והאם הפחד שלי מוצדק או שאני סתם מגזימה...

10/06/2007 | 09:34 | מאת: ענבל

אולי ליווי של מטפל רגשי דרך אמנויות/תנועה-אמנות. הבנת הפחדים דרך התנסויות שמעלות אותם מהתת מודע, עיבוד התכנים דרך אמנויות ובשיחה...? נשמע לך?

10/06/2007 | 10:30 | מאת: צביה רן

זו אותה ענבל או האחרונה היא ענבל אחרת. מטפל בתחום הרגשי בכל צורה שהיא בהחלט עשוי לעזור כדי לעבד את החוויות הישנות, לשחרר אותם ולפתוח דלת להתנסות חדשה, בלתי תלויה בהתנסות הקודמת. בהצלחה. צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בנשים הרות (ובני זוגן) עם קשיים רגשיים באמצעות תמציות באך ורייקי 08-9263369

28/06/2007 | 15:18 | מאת: דנה

שלום . גם אני הייתי שם.גם אני ילדתי ויודעת למה לצפות.אבל אינני פוחדת. גם מההריון הראשון לא כל כך פחדתי.לא ידעתי לקראת מה אני הולכת אבל,זה טיבעי. אני יודעת למה לצפות.ובאמת שאין מה לפחד. תודה,דנה.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה