חשש מלידה רגילה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

19/05/2007 | 08:55 | מאת: ליאת

שלום, אני בהריון שלישי בת 38. העובר שלי קצת גדול - נמצאת בשבוע 38 והוא שוקל 3600 גרם. אך מה שבאמת מטריד אותי זה גודל הראש שלו. ה BPD הגיע כבר ל 10 ס"מ. נורא מפחיד אותי שהלידה תלווה במצוקה עוברית שלו ושלב הלחיצות יהיה ארוך מאוד. (כך היה בלידה הראשונה שהראש היה גם כן גדול). בלידה הראשונה, הילדון נולד עם אפגר 6 (היום עם קשיים בויסות חושי והפרעות קשב וריכוז, לא שזה בהכרח מוכח סטטיסטית, מצוקה עוברית וקשיים נירולוגיים בעקבות זה). בנוסף, פעמיים ילדתי ב 40 +6. בפעם הראשונה מי השפיר היו מאוד מקוניאלים. בפעם השניה רק קצת... בקיצור, מאוד מוטרדת מלידה רגילה. אני גרה בדרום, כך שאלקטיבי מתוך בחירה הוא לא אופציה מבחינתי. יש לי שני ילדים קטנים יחסית בבית ולתזז לתל השומר, נראה לנו משימה קשה למדי. חוששת להגיע לחדר לידה ב 40 +6, כמו בפעמים הקודמות שיגידו וואו עובר גדול, את רוצה קיסרי? כלומר, למה אני צריכה להגיע כבר דואבת וכואבת עם צירים לחדר לידה ואז רק להחליט על זה ולא לפני.

21/05/2007 | 20:21 | מאת: איה

לא ממש הבנתי לא עושים שם ניתוחים יזומים? לא תמיד הערכות משקל כידוע נכונות אבל לאור העבר שלך יתכן שאכן הם צודקים. אולי שווה לשקול בית חולים אחר באיזור שכן יבצע ניתוח בחירה? אילו עוד אופציות יש לך? חג שמח איה

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה