נטלתי לוריוון ואני בהריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

06/01/2007 | 11:15 | מאת: טליה

אני סובלת מעל עשרים שנה מהפרעת חרדה. טופלתי למעלה מחמש עשרה שנה בתרופות נגד חרדה - סרוקסט במינון של אחד ליום (בתקופה של השנים האחרונות, לפני כן אחד וחצי) ולוריוון שעזר לי בעיקר לשינה. לפני כחצי שנה החלטתי להכנס להריון. הפסקתי בהדרגה את התרופות והצלחתי להיגמל מהלוריוון וכן, להפסיק את הטיפול בסרוקסט. לאחר כחודש וחצי מאז ההפסקה, התחלתי ניסיונות לכניסה להריון. בחודשיים האחרונים חזרו התקפי החרדה וכמו כן הקושי בשינה. לא חזרתי לסרוקסט אבל מידי פעם לקחתי לוריוון - בעיקר בהתקפי חרדה קשים. לפני כשבועיים היה הביוץ והניסיון הנוסף להכנס להריון. במהלך השבועיים הללו, התקפי החרדה היו קשים ונטלתי במהלכן ארבע כדורי לוריוון. היום היום החמש עשרה והמחזור מאחר. קראתי בפורום המון על החשש מפגיעה בעובר וממומים אפשריים לעוברים שאימהותיהם נטלו לוריוון בשליש הראשון של ההריון. אני חוששת מאוד. האם ארבעה כדורים יכולים לגרום לסיכון של ממש ודורשים הפסקת הריון? זו השאלה הכי מטרידה אותי כרגע. מה אעשה בהמשך? אני מאוד מתקשה, התקפי החרדה קשים ועמם ההפרעות בשינה, סיוטי הלילה וחרדה תמידית במהלך היום. גם על סרוקסט כתובים דברים מפחידים. אודה לכם על תשובתכם, טליה.

06/01/2007 | 12:25 | מאת: חיפאית

טליה, את השאלות שלך צריך להפנות לרופא. !! פני לרופא המטפל שלך. מידע לגבי נטילת תרופות בהריון, והאם יש בהן סיכון כזה או אחר, אפשר לקבל גם באחד המרכזים הטרטולוגים , זה שבניהול משרד הבריאות , מספר הטלפון 02-6243669 עונים שם כנראה בימים א-ה בשעות 9-15 חיפאית

15/08/2011 | 20:11 | מאת: הריונית

גם אני לקחתי לוריוון בהריו רופא בכיר עימו התיעצתי, אמר לי שהחרדות גם הן מסוכנות לעובר... הילד - תודה להשם, בריא ושלם, כמעט בן שנתיים, חמוד ופיקח מכל אחד אחר. אנני מתכוונת כלל ועיקר לעודד לקחת תרופות בהריון! אלא שאם כבר לקחת - את יכולה להיות רגועה...

13/10/2013 | 11:31 | מאת: אלמונית

גם אני לקחתי לוריון בהריון שלי לקחתי איזה 3 כל פעם חצי אבל אני עכשיו שוב בהריון ושוב אני לוקחת כי פשוט אני לא מצליחה להשתלט על החרדטת

06/01/2007 | 13:43 | מאת: צביה רן

טליה, מזל טוב להריון. כמו שחיפאית ענתה לך, בקשר לולריאן רצוי לשאול את הרופא המטפל. בנוסף, אפשר לטפל בנושא החרדות שלך באמצעים לא תרופתיים: פסיכולוג, דמיון מודרך, ביופידבק, פרחי באך. אשמח לעזור ביעוץ. תוכלי לפנות אלי לפי: [email protected] מאחלת שתמצאי דרך מתאימה בקרוב צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי

08/02/2020 | 20:40 | מאת: NOT_FOUND

היי אשמח לדעת כמה מג של לוריון הית לוקחת ובאיזה תדירות מקווה שתיראי את התגובה :)

25/12/2022 | 11:47 | מאת: האם לורווין בהריון מסוכן או לא תגידי לי ??

לורויין בהריון

טליה שלומות. את מספרת על רגישות להתקפי חרדה המלווה אותך שנים ארוכות, וגם על נוכחותם כעת, סביב הכניסה להריון והחזקתו. חשוב להיות מלווה תרופתית ע"י רופא/ה כך שתוכלי לקחת בתקופה זו מה שהכי עוזר לך ללא דאגה להשפעתו. התחושה שמה שנכון לך מזיק למי שבתוכך, קשה, וכשלעצמה מייצרת מתח רב, שאינו הכרחי. תוכלי להעזר בטיפול תרופתי ופסיכותרפיטי בתקופה מאתגרת זו, כי בהחלט מה שנכון לך עוזר ואינו בסתירה לרווחתו של מי שאת מגדלת בתוכך. חשוב ואפשרי להתחיל את ההורות באופן מיוצב ומחוזק, ולהגיע מאוששת להמשך. שקלי פנייה לליווי מתאים. בברכה, ד"ר אורית ברגמן.

05/04/2023 | 17:47 | מאת: דול

היי כמה לקחתי לורווין בהריון ? כמה כדור ביום ?!

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה