מפחדת מההריון ומהלידה במיוחד

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

28/06/2020 | 14:58 | מאת: שושי

שלום, בת 30.. אני בהריון ראשון שבוע 4 ואני מפחדת מההריון והלידה פחד מוות... זה תמיד הפחיד אותי... אני גם מאוד ביישנית ואני יודעת שבקרוב יתחילו הבדיקות הפולשניות... ובלידה בכלל כולי חשופה (בכללי לא ברור למה צריך לחשוף פלג גוף עליון.. אבל קשה לי עם כל חשיפה שהיא)... אני לא ישנה בלילות וחושבת על זה... על הכאב אני מאמינה שאתגבר למרות שאני שומעת סיפורי זוועות אבל זה באמת פחד קטן אצלי.. אני לא יודעת איך אעביר כל כך הרבה שבועות בפחד כזה.. אני רוצה להיות אמא, שלא יובן שזה הריון לא רצוי.. אני פשוט בפחד גדול מהכל

02/07/2020 | 14:47 | מאת: ד"ר אייזנברג-רומנו גבי

שלום שושי המצב שאת מתארת מכונה טוקופוביה (פחד מהריון ומלידה) , הנובע משילוב גורמים פיזיולגים ופסיכולוגים. הטיפול בשלב זה הינו טיפול שיחתי המתבצע אצל אנשי מקצוע המתמחים בבריאות נפש האישה.ניתן לפנות לשירות הציבורי או למגזר הפרטי לקבלת טיפול. חשוב לטפל במצב מוקדם ככל האפשר על מנת להפחית את רמת הSTRESS במהלך ההריון ולאפשר לך איכות חיים וחווית הריון מיטבית. בריאות שלמה דר' גבי אייזנברג רומנו

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה