התקפי חרדה בזמן הריון

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

27/08/2019 | 14:35 | מאת: יסמין

שלום רב. אני בת 39 נשואה+2, מטופלת מאז הצבא(20 שנה) בהפרעות חרדה ע"י ציפרמיל/רסיטל. בשנים האחרונות כמעט ולא חוויתי התקפי חרדה, כולל בשני ההריונות והלידות ואפילו שקלתי להפסיק את הטיפול התרופתי. לפני כשבוע עברנו לבית חדש ובבוקר של המעבר התחיל פרץ בכי שהפך להתקף שלא עוזב עד עכשיו. במהלך השבוע הזה לקחתי פעם ביום חצי כדור לוריוון כדי להצליח לתפקד ואתמול גיליתי שאני בהריון. האם הלוריוון עלול לפגוע בעובר?כמו כן העליתי את המינון של הרסיטל מ 20 מ"ג ל 30 מ"ג, האם זה עלול להשפיע?וכמה זמן עד שארגיש הקלה מרגע שהעליתי את המינון? תודה רבה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ניתן להשתמש בLORIVAN בהריון, עדיף ליטול במינון הנמוך ביותר האפשרי ולא באופן רציף, על מנת לא לגרום להתמכרות.מומלץ לא להשתמש בחודש האחרון להריון,על מנת למנוע תסמונת גמילה אצל הילוד. השפעת עליית מינון הרסיטל מורגשת תוך שבועיים- שלושה בד"כ. עם זאת הייתי ממליצה לפנות לפסיכיאטר על מנת לבצע איזון ומעקב תרופתי בצורה מבוקרת. בהצלחה

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה