דיכאון בהריון, העלאת מינון IXEL

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

19/06/2017 | 13:33 | מאת: שרונה

שלום ד"ר אייזנברג, תודה לך על הפורום שיצרת ועל המענה המקצועי למצוקות. אני בשבוע 10+6 וסובלת מדיכאון (דימוי עצמי נמוך, עצבות, חוסר חשק, קשיי שינה, דאגנות... כל החבילה). אני לוקחת כבר 4 שנים IXEL במינון 100 מ"ג והייתי מאוד מרוצה ממנו עד תחילת ההיריון. אני מתלבטת אם להעלות את המינון ובמידה שכן בכמה? האם ייתכן שעם סיום הטרימסטר הראשון תבוא הקלה וכדאי לי להתאפק? אני בת 37 ובריאה, זה ההיריון הראשון ואני אם יחידנית מתרומת זרע.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרונה ניתן ליטול IXEL במינונים גבוהים יותר, אך לא ניתן להמליץ על שינויים במינון תרופות מבלי לבדוק את המטופל. לעיתים יש הקלה בטרימסטר השני, מאחר ויש מקרים בהם המצב הנפשי מושפע מהתלנות הגופניות הרווחות בהריון ולתלונות אלה יש נטיה לדעוך בתום הטרימסטר הראשון.מציעה לך לפנות לפסיכיאטר המטפל, להבדק ואז לקבל החלטה מושכלת באשר לשינוי המנון. תודה לך על המשוב החיובי ובהצלחה. דר' גבי אייזנברג רומנו

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה