בני בן 17עקשן מרדן וחושב על עצמו

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

21/09/2016 | 18:18 | מאת: ממ

ביני לבן בני בן 17 יש המון חיכוכים , החיכוכים הם בעיקר בנושאים כספיים,אני לא חושבת שצריך כל הזמן לתת ולתת בעוד שהוא עובד(מטייל עם כלבים) ויש לו חשבון בנק בו יש סכום מכובד. אנו גרים בסביבה בה מסתכלים על לבוש/ הנעלה מותגים . לפני שבוע חגגנו יומהולדת במסעדה יוקרתית כל המשפחה(אנו 4 נפשות)כעת הוא רוצה/מבקש לנסוע לחופשת סופש עם אביו כמתנת יומהולדת. אני מסרבת ומכאן התחיל/ממשיך כל הבלגן. היינו בקיץ ב3 נופשים שונים בארץ ישנן עוד הוצאות לא מעטות ואני לא חושבת שהנסיעה לסופש כרגע באה בחשבון כי זה גם כן הוצאה. פרט לנושא הכספי עולה בעיה נוספת הילד מסתובב כל אחהצ מחוץ לבית לא מיידע היכן הוא,לא עונה לשיחות /הודעותחוזר הביתה קרוב ל21-22 אחרי שהיה 4-5 שע בחוץ. לשאלתי איפה היית ?מקבלת תשובה מה אכפת לך ,הייתי איפה שהייתי ,אין לך מה לדאג וכו.. בעלי אומר לא לשאול כיוון שסומך עליו שלא מסבכך..אך אינני מקבלת את זה. להעלם ולא לומר בכלל איפה את מדאיג. אשמח לעצות... תודה

שלום לך, אני קורא שיש מתח בינך לבין הבן המתבגר שלך. את ואביו אינכם מתואמים בדעות וכך יוצא שאת יוצאת האם הרעה והמעצבנת. אולי את צודקת בדאגה שלך ורוצה לחנך אותו בדרך נכונה , אבל בינתיים את מפסידה. אני הייתי מציע לך להעביר את האחריות למצבו לאביו , כאשר בעצם זה שהאב יחליט הוא גם לוקח על עצמו את האחריות על האשמה , אם משהו לא יצא טוב. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות