קשיים בהתמודדות מול הילד

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

31/05/2016 | 12:23 | מאת: דורית

ילד בן 7 + מסיים כיתה ב' ולא בקלות. המורה כל הזמן מדווחת שהוא מפריע לה בשיעורים ולא לומד. דרכה גם גיליתי שהוא לא ממש עושה שיעורי בית אלא רק כשאני בודקת את המשימות(מדי פעם אבל בגדול סמכתי עליו שהוא עושה וכששאלתי הוא ענה שכן). מאז התחילו אצלנו ריבים בבית ואני מרגישה ממנו תסכול וגם אני מבולבלת כי הוא לא ממש מסביר את עצמו או את ההתנהגות שלו... מה יכול להיות? אמרו לי שזה נשמע כמו הפרעות קשב וריכוז אבל אני לא ממש יודעת איך זה מתבטא

שלום דורית, אני חושב שזו הייתה טעות לסמוך על הבן שיעשה את השיעורים לבדו. לדעתי זו אחריות של ההורים לדאוג למצב הלימודי של הילד. אני לא חושב שזה נכון לאבד את האמון בו. להפך. הוא זקוק לזה שתקחי את האחריות עליו. כי כך מתפתחת הנפש של הילד. דרך האחריות שההורים לוקחים עליו. לקיחת האחריות על הכנת השיעורים , אין פירושה , שאת צריכה לכעוס עליו ולא להאמין לו. להפך. לעשות את זה בהרגשה טובה , בשמחה, מתוך התענינות במה שהוא לומד. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות