מה הסיבה??איך להתמודד??

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

23/04/2016 | 19:05 | מאת: טל

רקע: בני בן 3.5 עם טמפרמנט לא קל: עקשן, רגזן. עבר גמילה לא קלה (עדיין לא הסתימה), מכור למתוקים, בן יחיד: רגיל להיות המרכז. לי, האם, יש קושי בהצבת גבולות ואנחנו בתהליך בעניין. השאלה נוגעת לכך שהוא מתעקש ללבוש את החולצה והמכנסיים החורפיים שלו. למה? יש כמה אפשרויות: א. יש עליהם ציור של ציפור מפחידה מהסרטים והוא כנראה מסיק מזה שהילדים יפחדו ממנו (הוא גם אמר על כך משהו) (אולי קשור לכך שהתחפש לספיידרמן והחמאתי לו על התחפושת ואמרתי לו שכל הילדים יפחדו ממנו). אולי יש בכך כדי לגרום לו להרגיש מוגן. ב.בחודשים האחרונים נבדק בשאלת קושי בויסות הרגשי. עלתה בי המחשבה שאולי יש קשר לכך (כולל לעובדה שהוא גם מרים את המכנסיים עד לברכיים ועשה כך כל החורף גם בשיא הקור, כי אמר שמפריע לו שהמכנסיים נוגעות בנעליים). מה שכן, המרפאה בעסוק אמרה שלא נראה לה שיש לו בעיה בויסות (היא לא היתה מאוד החלטית בתשובה וגרמה לנו להטיל ספק בה) ג. העקשנות הרגילה שלו והעובדה שהוא במאבקי כוח מולי, אלא שאני בספק אם ילד היה מוכן לשלם מחיר של הזעה (הגננות ממש רואות אותו מזיע) וחום נוראי כדי לומר את המילה האחרונה. ד.אנחנו עוברים גירושין בחצי שנה האחרונה, וייתכן שההתעטפות הזו בבגד חם נוסכת בו בטחון בתוך התהליך המאוד לא פשוט שהוא עובר והטלטלה העזה. לאור זאת שאנילא יודעת את הסיבה, אני לא יודעת כמה להתעקש. מצד אחד, לא הגיוני להמשיך ללבוש בגדי חורף. מצד שני, לא רוצה לפגוע בו במידה ויש בכך כדי להגן עליו. אגב, הצעה שלי שיבחר מבין 2 חולצות כדי להשיב לו את הבחירה ולצאת ממאבק הכוח לא צלחה. הוא עדיין מתעקש על אותה חולצה. ולסיום, אציין עובדה שדוקא מחזקת את העובדה שהוא רוצה להפחיד את הילדים והיא שאני רואה עכשיו בחופשת הפסח שאין התעקשות ללבוש את בגדי החורף (חוץ מבלילה שאמר לי "את הבטחת שבלילה אלבש את החולצה הזו") מה דעתכם הסיבה? מה עלי לעשות? תודה טל

שלום טל, תודה על התיאור המפורט לגבי המצב של הבן ושלך. אני חושב שההתערערות של הנישואין , יוצרת מצב של חולשה עבורו. הוא לא מרגיש מוגן מספיק , כחלק מההתפרקות של התא המשפחתי. ההסבר שלך שהוא זקוק להגנה ולהיות חזק בעצמו במצב הזה , הוא הסבר שמאוד נראה לי. אני מאחל שתסיימו את התהליך במהרה , ותחושת הביטחון תחזור להיות בביתך ואיתה גם תחושת הביטחון של הבן. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות