איך לשכנע נער 15 בן שמסרב לתיפול

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

21/03/2016 | 10:59 | מאת: רמי

שלום. אני אזרח ישראלי שחי בחו"ל כבר 20 שנה נשואי עם שלושה ילדים נער בן 15 נערה בת 13 וילד בן 8 . בשנה וחצי האחרונים הבן הבחור אחל להתנהג בצורה מאוד בוטה ואגרסיבית כלפי כל בני המשפחה. זה החל בכך שהוא מסרב להתקלח. וטוען שזכותו להתקלח מתי שהוא רוצה ואם לא נוח לנו עם הריח זה בעיה שלנו ולא שלו. וזה ממשיח עם העלבות לאחותו ואחיו הקטן . לבת הוא אומר שהיא שמנה ולא יודעת לדבר נכון למרות שזה לא נכון והיא במשקל נורמלי לגילה , יש לו גם מאוד קינאה לאחותו אש ספורטאית מעולה אשר זוכה בתחרויות היא גם מתנדבת במכבי האש. גם לאחיו הקטן הוא קורה בשמות ומעליב אותו למרות שביקשנו לא לקרוא להם בשמות ולהעליב אותם , הוא טוען שאנחנו חיים בדמוקרטיה חופשית וזכותו להגיד מה שהוא רוצה. וגם אלינו ההורים הוא פונה בזלזול ומשתמש לפעמים בשמות גנאי. שלפעמים גולשים לאלימות מילולית ופיזית אשר הוא יוזם. לדוגמא אם אימא שלו מבקשת מימנו ללכת למקלחת כאשר הוא חוזר מבית הספר הוא נהיה מאוד אגרסיבי ואז היא מבקשת ממנו שלא יתקרב אליה כי לא נעים לה עם הריח אז הוא מוריד את החולצה ומרים את הידיים בכוונה ומתקב אליה עד אשר היא קורת לי לעזרה ואז אני בא ואומר לו או שתילך להתקלח או שתיכנס לחדר שלך ואל תסתובב בבית כל עוד אתה מריח מזיעה ואז הוא הופך אלים ומחבק את אימא שלו בכוח ואומר שהוא לא הולך לשום מקום ואז אני לוקח אותו בכוח לחדר וזה יוצר בינינו לאימות אלים אשר מסתיים כאשר אני צריך לנעול אותו בחדר. אחרי שעה הוא נרגע אבל עדיין מסרב ללכת למקלחת. לפני חצי שנה החלטנו לפנות ליעוץ פסיכולוגי כי המצב לא יכול להימשח ואז הוא בא אייתנו למפגש הראשון עם הפסיכולוגית למרות שהוא לא שיתף פעולה איצה ורוב הזמן היה עם הטלפון ביד והוא רק טוען שלנו יש בעיה איתו , והוא חושב שהוא בסדר גמור . ואז הפסיכולוגית רצתה ליראות אותו לבד והוא הסכים ללכת למפגש אחד וכאשר הוא חזר הוא אמר שהוא יודע לאן היא רוצה להגיע ושהוא לא הולך יותר ושל מי שיש בעיה עם זה שהוא ילך בעצמו לפסיכולוגית ומאז המצב החמיר הוא עושה מה שהוא רוצה בבית מקלל ומדבר לא יפה לכל בני המשפחה והוא התחיל לאים עלינו שלפעמים יש תאונות ומשהוא יכול ליפול עלינו בטעות . הבעיה שהוא מסרב ללכת לפסיכולוגית או לקבל כל עזרה , פנינו גם לפסיכולוגית של בית הספר אשר הייתה מאוד מופתעת כי בבית הספר הוא ילד מאוד מנומס בישן ושקט וכל מה שהוא עושה ומבצעה אך ורק בתוך הבית. דרך הגב הוא ניבחן בגיל 8 ונמצא מחונן וגם הוקפץ כיתה והשאלה שלי כיצד אנחנו יכולים לדבר ולשכנע אותו לגשת לפסיכולוגית ולקבל עזרה מבלי להיכנס אתו לעימות כי המצב כרגע פוגע בכל המשפחה ולא יכול להימשך כך. כי לנו אין יותר פתרונות ואין פו פסיכולוגים שבאים לבית כדי לטפל. ותודה מראש

שלום רמי, אני חושב שבאמת הבעייה איננה אצל הבן אלא אצל ההורים. אתם סובלים. גם אם זה בגללו. אני חושב שכדאי שתלכו להדרכת הורים עם פסיכולוג. אני גם מציע שתקראו את הספר שכתבתי - זוגיות והורות. שם יש פרק לגבי ילדים שהם כועסים ומתפרצים. בהצלחה. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות